Országszerte több mint száz adventi sétára invitálnak a Tourinform irodák

Sky Travel | 2023.11.30. | Hírek

Az ország 41 pontján csatlakozhatunk a turisztikai információs irodák több mint száz programjához a négy adventi hétvégén.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Tourinform Koordinációjának felhívására 41 turisztikai információs iroda vesz részt abban a kezdeményezésben, amelynek keretében a négy adventi hétvégén, december 1. és 23. között összesen 114 programmal várják az érdeklődőket szerte az országban. A programok többsége tematikus vezetett gyalogos városnézés és adventi témájú séta lesz.Az események nagy részén ingyenesen lehet részt venni, de a szervezők előzetes regisztrációt kérnek. Ízelítőül bemutatunk néhány programot, a teljes listát a cikk végén lehet letölteni.

Zamárdiban kürtőskaláccsal ajándékozzák meg a sétán résztvevőket, akik betekintést nyerhetnek a halászlé készítésébe, majd meg is kóstolhatják azt, miközben a Noah’s Ark együttes koncertjét élvezhetik egy forralt bor vagy meleg tea társaságában.

Mohácson játékos túrára invitálják a gyerekeket: a városban elrejtettek hét „busó-mikulás” matricát, melyek mindegyikén a MIKULÁS szó egy-egy betűje szerepel. A feladat megkeresni ezeket a matricákat és összegyűjteni, mindegyikkel fotót készíteni és elküldeni a Tourinform Mohács Facebook-oldalára. A beküldők között ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Kiskunmajsán a sétákon történetek, történelmi tények és legendák segítségével ismerhetjük meg a település értékeit.

Zalakaroson a városi séta előtt kreatív foglalkozásra invitálják a vendégeket, mindenki elkészítheti a saját adventi lámpását, amivel séta során bevilágíthatják az útjukat.

Tihanyban családi adventi sétára invitálnak az ófaluban, ahol megismerhetjük a tihanyi ősközség történetét, növényvilágát, és játékos módon az ott élő fákat. A részvételi díj fejében mindenki ajándékba kap egy bögrét, amelyet a program végén igény szerint forralt borral vagy teával is megtöltenek.

Zalaegerszegen különleges időutazásra invitál a Tourinform. Felkeresik a belváros ikonikus üzleteinek helyszíneit, amelyek az 50-es és 60-as években kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a lakosság karácsonyi, újévi készülődésében. A séta résztvevőivel közösen felidézik a hazai „fenyőünnep” jellegzetességeit, a korszak ünnepi ajándékait, slágertermékeit.

Baján szakvezető kíséretében ismerkedhetnek meg a vendégek a várossal, annak történetével, hírességeivel és titkaival.

debreceni Tourinform iroda a „Mesélő falak” című belvárosi street art sétára hívja az érdeklődőket, hogy bepillantást nyerjenek a falfestmények mögött rejlő helytörténeti érdekességekbe és az alkotás kulisszatitkaiba. A program végén együtt lehetnek részesei a pillanatnak, amikor kigyúlnak az ünnepi fények és meggyújtják a második adventi gyertyát a Református Nagytemplom előtt.

Esztergom igazán színes ízutazásra invitálja a látogatókat, akik belekóstolhatnak a piac ízeibe, miközben megismerkedhetnek a kereskedők, őstermelők egyedi történeteivel.

Gödöllőn a királyi család ünnepi szokásait tárják az érdeklődők elé a kastély környékén rendezett sétán.

A kezdeményezésbe bekapcsolódott Tourinformok országosan elérhető adventiséta-kínálatát itt lehet elérni. Részletes programok és további információ a táblázatban található linkeken, illetve a Tourinform irodáktól kérhető.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez