Opatija 15 ezer vendéget vár a húsvéti hétvégére

Sky Travel | 2022. 04. 12 | Hírek

15 ezer, többségében visszatérő vendéget vár az ünnepre a horvát tengerparti város, amely gazdag programmal is készül.

Opatija Város Idegenforgalmi Közössége színes programot állított össze a húsvéti napokra. Az ünnepi hangulatban feldíszített város nyuszival, tojással, virágokkal és más tavaszi motívumokkal várja vendégeit az olyan közismert helyszíneken, mint az Angiolina Park, a tengerparti sétány vagy a Juraj Šporer Művészeti Pavilon, de vonzó dekorációk díszítik a Slatina strandon található, újonnan megnyílt turisztikai információs központot is.

A foglalások eddigi számával elégedett szállásadók közleményei szerint a húsvéti hétvégére mintegy 15 ezer, nagyrészt visszatérő vendég várható. Azonban számos új látogató is csatlakozik hozzájuk, akik megragadják az alkalmat, hogy megismerjék a horvát tengerparti várost, és részt vegyenek az áprilisi ünnepi események egyikén.

Április 15-én, pénteken kerül sor a Zágrábi Városi Múzeum „A művészet érintése – Mladen Mikulin” című kiállításának megnyitójára a Juraj Šporer Művészeti Pavilonban. Másnap, a Villa Angiolina elől, délelőtt 10 órai kezdettel nordic walking túra indul Opatija történelmi ösvényein, miközben az extrém úszás kedvelőinek lehetőségük lesz felfrissülni a tenger hullámaiban. A híres “kukali” csoport tagjai, akik az egész éves fürdőzés jó hatásait hirdetik, a Slatina strandra invitálják az érdeklődőket, hogy 12 órától megmártózzanak a tengerben a híres szobor, a Lány sirállyal vigyázó tekintetétől kísérve. A szombati rendezvények 16 órakor a Baladur klapa énekcsoport előadásával zárulnak a közeli Portić kikötőben.

A húsvétvasárnap a zene jegyében telik majd. 12 órai kezdettel a Lovran Fúvószenekar hagyományos húsvéti koncertjét hallgathatjuk meg a Slatina strandon, 16 órakor pedig a Klapa énekcsoport lép fel Portić kikötőben. Húsvéthétfőn 10 és 13 óra között hagyományos oldtimer-kiállítás nyílik, ezzel egy időben pedig a legkisebbek a húsvéti nyuszi és az opatijai dáma társaságában szórakozhatnak a Slatinán. Mindezt Dino Antonić fellépése teszi még hangulatosabbá délelőtt 11 órai kezdettel.

A gazdag programot az opatijai szállodatulajdonosok akciós ajánlatai teszik még vonzóbbá.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez