Olaszországban meghosszabbították a maszk használatát

Sky Travel | 2022. 06. 17. | Hírek

Továbbra sem oldották fel a maszk használatát a tömegközlekedésben, csütörtöktől ez alól kivételt csak a repülőgépek jelentenek - rendelte el az olasz egészségügyi tárca szerda este.

A kormány június közepétől ígérte a még hatályos járványkorlátozások eltörlését, az utolsó napon azonban mégsem engedélyezte a mostanáig kötelező maszkhasználat teljes feloldását. Roberto Speranza egészségügyi miniszter rendelkezése szerint szeptember 30-ig továbbra is viselni kell az Ffp2 típusú maszkot a tömegközlekedésben, tehát a városi buszokon éppúgy, mint a vonatokon vagy hajókon. A maszkhasználat meghosszabbítása nem nyerte el a közvélemény tetszését, mivel a gyakran légkondicionálás nélküli buszokon, metrókon, vonatokon az Ffp2-maszk nehezen viselhető a kánikulában.

Kivételt egyedül a repülőterek és az Olaszországból induló vagy oda érkező repülők jelentenek, ahol csütörtöktől nem kell viselni maszkot. Ezzel az intézkedéssel Róma alkalmazkodott az Európai Unió többi országában már korábban bevezetett oldáshoz. Nem kötelező többé a maszk használata a mozikban, színházakban és a zárt sportcsarnokokban, ahogyan az oktatásban sem, de az egészségügyi tárca azt tanácsolta, hogy a jövő héten kezdődő érettségi vizsgákon tanárok és diákok is viseljék. Továbbra is kötelező a maszk a kórházakban, más egészségügyi intézetekben, idősotthonokban.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez