Öt hajókikötő újult meg a Velencei-tónál

Sky Travel | 2023.10.17. | Hírek

Tisztán hazai forrásból, több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője - mondta hétfőn Gárdonyban, a létesítményeket bejáró hajóúton a térség országgyűlési képviselője.

Tessely Zoltán, aki egyben a Pannónia Szíve Programért és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos is, emlékeztetett: egyes fejlesztésekre a Velencei-tavi partfal felújítására nyert uniós támogatást nem lehetett felhasználni, így például a közforgalmú hajókikötők megújítására. Ezért a fejlesztésekhez a forrást a magyar kormány biztosította, a vendégmólók megújítására például több mint 500 millió forintot kapott a Velencei-tó környéke.

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) vezetője elmondta, hogy a Velencei-tavi közforgalmú hajóállomások (Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Sukoró) fejlesztése magában foglalja a kikötők hajózásra alkalmassá tételét, a közvilágítás korszerűsítését, illetve elektromos hajótöltők és egyéb szükséges parti létesítmények elhelyezését a kikötőkben.

Hozzátette, hogy az öt kikötő - a sukorói kivételével - már megkapta a használatbavételi engedélyt. A sukorói kikötő engedélye azért várat még magára, mert egy másik projekt finanszírozásából építik meg az engedélyhez szükséges vizesblokkokat - tette hozzá VVVTFT vezetője.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez