Öt év alatt másfélszeresére bővíti flottáját a LOT

Sky Travel | 2023.10.11. | Hírek

Nagyszabású flottabővítést és egy codeshare-megállapodást jelentett be hétfőn a LOT lengyel légitársaság.

Növekedésre kapcsol a LOT: a lengyel légitársaság hétfőn Varsóban bejelentette, hogy legújabb stratégiai terve szerint az elkövetkező öt évben közel 50 százalékkal, a jelenlegi 75-ről 110 tagúra bővíti a flottáját.

A légitársaság számításai szerint ezzel együtt az utasok száma is növekedni fog a jelenlegi 10,3 millióról 16,9 millióra, ami kb. 70 százalékos emelkedésnek felel meg. A hálózatot közel 20 közép- és hosszútávú úti céllal bővítik.

A meglévő – nyolc Boeing 787-8-as és hét Boeing 787-9-es repülőgépből álló – interkontinentális flottát 2026-tól a német Recaro új üléseivel szereli fel a légitársaság – írja az aero.de.

A LOT 2022-ben jelentette be, hogy kétszeresére bővíti interkontinentális flottáját, amely így akár 30 repülőgépre is nőhet. A légitársaság emellett új repülőgépek beszerzését tervezi a rövid- és középtávú útvonalakra. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mely gyártó jöhet a képbe.

A kontinentális forgalmat jelenleg Boeing 737-800-as, 737 MAX 8-as, Embraer E170-es és E190-es gépekkel bonyolítják. A Bombardier Q400-as flottát már feloszlatták. Korábbi információk szerint további 737 MAX-ok és az Embraer E2-es mellett az Airbus A320neo/A220-as párosítást is vizsgálják a flottabővítés céljából.

A beruházási terveket hosszú hónapokig személyzeti viták hátráltatták. Tavaly decemberben menesztették Rafal Milczarskit, a légitársaság vállalaton belül sokat bírált vezérigazgatóját, és csak ez év júniusában dőlt el, hogy a korábbi operatív vezérigazgató, Michal Fijol fogja betölteni tartósan a posztot.

A LOT azt is bejelentette, hogy az elkövetkező téli menetrendben, 2023. október 30-tól codeshare-megállapodás keretében együttműködik az amerikai Jetblue Airwaysszel.

A lengyel légitársasággal Varsón keresztül az Egyesült Államokba utazó európai és indiai utasok számára ezáltal számos csatlakozási lehetőség nyílik például Bostonba, Orlandóba, Detroitba, Las Vegasba vagy Atlantába – közölték.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez