Öt adventi úti cél, amit nem érdemes az idén kihagyni

Sky Travel | 2023.11.23. | Hírek

A téli időszakban Európa nagyvárosaiban sorra nyitnak a karácsonyi vásárok, melyeket a forralt bor és a finom ételek illata leng körbe. Az a&o német hostellánc öt hangulatos európai várost mutat be, ahova érdemes ezen a télen elutazni.

Az adventi időszakban Európa nagyvárosaiban bőven válogathatunk a változatos programok közül, a méltán híres karácsonyi vásároktól kezdve, a jégkorcsolyázáson át egészen a romantikus gondolahajózásig.

 

Bréma: Németország legszebb karácsonyi vására

Az Észak-Németországban található Bréma a téli hónapokban kel igazán életre. A karácsonyi bevásárlás is könnyedén elintézhető itt, a gyönyörű Lloyd passzázsban ugyanis butikok széles választékát találhatjuk. A történelmi belvárost többszáz fényfüzér világítja meg, innen pedig gyorsan Németország legszebb karácsonyi vásárába juthatunk. Ha marad még szabadidőnk, jó programlehetőség lehet a város botanikus kertje.

Frankfurt: sokkal több mint virsli és sör

Bár nem tartozik a legnépszerűbb téli úti célok közé, Frankfurtot nemcsak a kiváló karácsonyi sütik és a híres frankfurti virsli miatt érdemes ilyenkor felkeresni. Télen gyönyörű jégpályákkal és kivilágított bevásárló utcákkal vár a város, ahol akár egy igazán romantikus randevút is eltölthetünk. Emellett Frankfurtban remek múzeumok is találhatóak: ilyen például a Német Filmintézet Múzeuma, ahol mindent megtudhatunk a filmek eredetéről, fejlődéséről és jövőjéről.

 

Rotterdam, ahol a vizuális művészet, a tánc és az MI varázsol el

A holland kikötőváros, Rotterdam modern, karakteres jellege nem csak építészetében, de múzeumaiban és programjaiban is megmutatkozik. Érdemes felkeresni például a Boijmans van Beuningen és a Kunsthal múzeumokat. A tél egyik legnagyobb szenzációja a Garage Rotterdamban látható: a Choreographed Events kiállításon a ChatGPT segítségével születik meg egy nem mindennapi show.A város építészete is izgalmas: a híres kockaházak nem csak kívülről látványosak, de látogathatók is, az ikonikus Markthalle-t sem érdemes kihagyni.

 

Gondolázás Velencében a jeges csatornákon

Velence, bájos, szűk utcáival és romantikus csatornáival télen - ha lehetséges - még varázslatosabbá válik. A híres velencei karnevált, a téli szezon csúcspontját 2024. február 3. és 13. között rendezik meg.Ebben az időszakban több helyen is ingyenes műsorokat kínálnak, ahol hagyományos öltözetben, maszkokban adnak elő operarészleteket, koncerteket és táncos előadásokat, de kézműves programokat is bőven találhatunk ilyenkor, ahol akár a saját velencei maszkunkat is elkészíthetjük. A városnak emellett gyönyörű bevásárlóközpontjai is vannak, mint például a Centro Le Barche és a Nave de Vero, ahol az olasz divat gyöngyszemei közül válogathatunk.

A mesebeli téli város, Varsó

Lengyelország fővárosa télen mesebeli úti cél, az óváros olyan, mintha egy képeslapról lépett volna elő. A karácsonyi vásárokban kipróbálhatjuk a hagyományos lengyel ételeket, mint például a pierogit és a helyi sült kolbászt, miközben a karácsonyi hangulatot élvezzük. A gasztronómia szerelmeseinek a Hala Koszyki-t is érdemes felkeresniük, ez a trendi piac egyedi gasztronómiai és kulturális élményeket kínál.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez