Öntsd a vodkát, ne siránkozz!

Sky Travel | 2022. 03. 03. | Hírek

Kocsmárosok és boltosok százai öntik ki a pult mögött található vodkáikat amerikai és kanadai vendéglátóhelyeken, Ukrajnával való szolidaritásuk jeleként.

A közel egy hete zajló orosz-ukrán háborúban a világ legnagyobb része egyértelműen az utóbbiak mögött sorakozik fel. A csata jelenleg Kijevben a legintenzívebb, az ukrán fővárost komoly haderővel igyekeznek bevenni Putyin katonái.

A védekező ukránok melletti kiállásban pedig jószerivel mindenki osztozik az egész világon. Egyes kanadai és amerikai kocsmatulajdonosok új módot találtak ki szolidaritásuk kifejezésére: kiöntik a készleten tárolt vodkákat és leveszik az összes orosz italt a kínálatból, adja hírül a Ladbible site.

A kanadai Ontario nagyforgalmazója, a Liquor Control Board Of Ontario visszavonta minden orosz származású ital (legfőképpen vodka) kereskedelmét, az USA-ban pedig üzletek százai öntik ki a földre a tömény italt. Természetesen fotók és videók is készülnek a műveletekről, amellyel kis mértékben, de szeretnék megkárosítani az általuk aggresszívnak és indokolatlannak tartott orosz cselekvést.

 

Egy Las Vegas-i pizzéria még tovább gondolta a dolgot: náluk 300 dollárért lehet vásárolni egy üveg vodkakiöntést, az ebből befolyt összeget pedig ukrán emberek segélyezésére fordítják.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez