Netrisk: nőtt az utazási kedv és a biztosítások díja

Sky Travel | 2023.07.14. | Hírek

Az utazási kedv a megkötött biztosítások száma alapján csaknem 30 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában éves összevetésben, az utasbiztosítások átlagdíja pedig 0,6 százalékkal emelkedett ebben az időszakban - közölte a Netrisk.

Az online biztosításközvetítő elemzése szerint csak júniusban pedig több mint 30 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a vakációra indulók a biztosítási alkuszon keresztül.A Netrisk adataiból kiderül az is, hogy az utasbiztosítások 85 százalékát autós és repülős utakra kötötték júniusban az érintettek.A múlt évhez képest változás, hogy tavaly júniusban az "autósok" és a "repülősök" aránya 30 és 50 százalékos volt, míg az idén 41-44 százalék, tehát az autós utazások aránya emelkedett.

Az utasbiztosítások 30 százalékát júniusban tengerparti nyaralásra kötötték, és ugyancsak 30 százalék a külföldi városlátogatások aránya, ezek a legnépszerűbb alternatívák az utasbiztosítást kötők körében.

A júniusi utasbiztosításokat átlagosan alig több mint 6 napra kötötték. Autóval átlagosan 7 napnál kissé kevesebbre, a buszos, vonatos utakon pedig alig több mint 5 napos nyaralásra indultak a külföldre látogatók, míg a repülős utaknál már majdnem 8, a hajós utaknál 9 napra szól a biztosítás.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte: az utasbiztosításoknál visszafogott árnövekedés látható. A díjak idén átlagosan mindössze 0,6 százalékkal nőttek a Netrisk oldalain az erős versenynek és a széles termékpalettának köszönhetően, míg a piacon 7 százalékos növekedés volt jellemző. Az idén júniusban az utasbiztosítások átlagdíja elérte a 12 ezer forintot - ismertette.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez