Németország június 1-jétől eltörli a 3G-szabályt a beutazásnál

Sky Travel | 2022. 05. 27. |

A német szövetségi kormány elfogadta Karl Lauterbach német szövetségi egészségügyi miniszter módosító javaslatát arról, hogy június 1-jétől oldják fel a 3G-szabályt a Németországba történő beutazásnál.

A koronavírus-járvány lecsengőben van, a jelenleg domináns omikron variáns kevesebb súlyos lefolyású megbetegedést okoz, mint a korábbi variánsok – indokolta meg a német szövetségi kormány a beutazási szabályok enyhítését.

A Németországba beutazóknak ennek megfelelően június 1-jétől nem kell igazolniuk az oltottságot, gyógyultságot, ill. nem kell negatív tesztet felmutatniuk. Az enyhítés augusztus végéig tart.

Ezenkívül a jövőben nemcsak az EU által engedélyezett, hanem a WHO által elfogadott vakcinákat – Sinova, Sinopharm, Coronavac, Covaxin – is elismerik.

A vírusvariáns területekről beutazókra továbbra is szigorú szabályok maradnak érvényben. A Robert Koch Intézet jelenleg egy országot sem tart számon vírusvariáns területként, a kormány azonban fontosnak tartja, hogy egy új, veszélyes variáns megjelenése esetén gyorsan tudjon reagálni. A magas kockázatú terület kategóriát eltörlik.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez