Négycsillagos Radisson hotel nyílt Újbudán, a Kopaszi-gátnál

Sky Travel | 2023.10.20. | Hírek

A Radisson Hotel Budapest BudaPart a sikeres próbaműködést követően, ünnepélyes keretek között október 19-én nyitotta meg kapuit Magyarország első Radisson márkájú szállodájaként.

A Lágymányosi-öböl partján látványosan fejlődő új városrészt bemutató sétával indult a szálloda ünnepélyes megnyitója. A séta során a Hosszúlépés, járunk csapata izgalmas, kevéssé ismert tényeket osztott meg a hallgatósággal a terület múltjával kapcsolatban.

Mint kiderült, itt, a Lágymányosi-öböl partján alakították ki a XIX. század elején a Nádorkertnek nevezett reprezentatív parkot, amely szabadtéri rendezvények színhelyéül szolgált. Később Európa legnagyobb szórakoztató negyede, a Kis Konstantinápoly épült fel itt. A komplexum 3 hónapot üzemelt, utána a szúnyogok miatt be kellett zárni. Szóba került a bejárás során a kelenföldi erőmű filmforgatások helyszínéül szolgáló egykori art deco trafóháza is.

A szállodában zöldbe öltözött hostessek emlékeztették a vendégeket a hotel környezetbarát működésére, majd étterme, az ázsiai fúziós ételeket kínáló Shanghai Kitchen finomságait kóstolhatták meg a meghívottak.

„Nagy örömmel üdvözöljük a BudaParton a Radissont, hiszen a dél-budai területről régóta hiányzott egy üzleti szálloda. Számunkra is fontos visszajelzés, hogy nálunk talált otthonra egy új Radisson business hotel" – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kiss Ákos, a BudaPartot fejlesztő Property Market ügyvezetője.

„A 15 perces város lényege a sétatávolságban elérhető teljes élet - munkával, szolgáltatásokkal, pihenéssel. Ebbe a koncepcióba nagyszerűen illeszkedik egy ilyen szálloda. Business hotelként nekik is kifejezetten hasznos ez a környezet, ahol a „város a városban" van jelen, ezáltal a vendégek egyszerre vehetik igénybe az üzleti szolgáltatásokat, illetve a városnegyed nyújtotta rekreációs lehetőségeket" - tette hozzá Kiss Ákos.

A Radisson Hotel Budapest Budapart elsősorban az üzleti turizmus igényeit igyekszik kielégíteni. A szálloda 4 multifunkciós, teljesen felszerelt konferenciateremmel és egy 180 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel is rendelkezik.

„A Radisson Hotel Budapest BudaPart a business szállodák kiszámítható praktikusságát egy wellness hotel kényelmével ötvözi, így bízunk benne, hogy üzleti céllal érkező vendégeink később családjukkal együtt is visszatérnek hozzánk. Konferenciatermeink és kikapcsolódási szolgáltatásaink a komplex igények tökéletes kiszolgálására törekednek" – nyilatkozta a dél-afrikai születésű Carien Veldman szállodaigazgató.

Antoine Moubarak, a Radisson Hotel Group regionális igazgatója azt emelte ki, hogy a szálloda teljes mértékben műanyagmentesen, energiatakarékosan működik.

A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban 198 szoba érhető el – ebből 174 db standard és 24 db superior szoba, de helyet kaptak benne multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is - hangzott el.

A hotel a BudaParton kapott helyett, ahol az új városnegyed építése jelenleg közel a projekt felénél tart. A Lágymányosi-öbölnél épülő és fejlődő városnegyedben már a nyolcadik lakóház építése és értékesítés zajlik, miközben a meglévő három irodaház és a MOL Campus toronyháza mellett több irodaépület kivitelezési munkái is folyamatban vannak.

A nemrég átadott központi parkkal együtt a zöld területeket számolva a főváros ötödik legnagyobb közparkja jött létre.

 

A RADISSONRÓL

 

A Radisson szállodamárka skandináv ihletésű vendégszeretetével fokozza látogatói számára az utazás élményét. A Radisson természetközeliségével és számtalan szórakozási lehetőségével segíti elő a pillanat megélését.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez