Négy hónapra bezárja az ország legnagyobb szállodáját a Danubius

Sky Travel | 2022.10.17. | Hírek

Megújult szobák és lakosztályok, felújítás és átmeneti üzemszünet – a Danubius Hotels az őszi-téli időszakban a jelenlegi gazdasági és energiahelyzetnek megfelelő hatékony működést és beruházásainak folytatását tűzte ki célul.

A szállodalánc mérete és összetétele a piaci szereplőknél nagyobb mozgásteret ad tevékenységének átcsoportosítására, így a Danubius Hotels novembertől nyolc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrött – tájékoztatták lapunkat. A Danubius Hotel Hungariában november 1-jétől – előreláthatólag 2023. február 28-ig – átmenetileg üzemszünet lesz. A döntést az indokolja, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.A meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak.

 

A szállodalánchoz tartozó többi szálloda változatlanul fogadja az odalátogatókat.

 

Megújuló fővárosi szállodák

 

A szállodalánc az év közben befejezett projektek mellett, az őszi-téli szezonban is töretlenül folytatja szállodáinak fejlesztését. A Radisson Blu Béke Hotel a nyáron véget ért teljes megújulása után, összes szobájával és megújult lakosztályaival várja a kikapcsolódni vágyókat és az üzleti utazókat egyaránt.

A Danubius Hotel Astoria is nagy átalakuláson ment keresztül idén, szobái közül 44 újult meg, így május óta ismét teljes kapacitással üzemel.

November közepén pedig megkezdődik a Danubius Hotel Helia három emeletén az északi szobák felújítása.A szállodában a beruházás korábbi fázisaiban megújult a hotel lobbyja, az étterem, a Yellow Bistro & Bar és a rendezvénytermek is új külsőt kaptak. A szobák felújításával a Duna-parti hotel több ütemben, teljes körűen megújul. A szálloda a munkálatok alatt is nyitva tart.

„A Danubius Hotels célja továbbra is, hogy a legtöbb szállodánk hatékonyan üzemeljen, így lehetőség szerint minden munkatársunknak munkát tudjunk biztosítani a következő, gazdaságilag nehezebb, foglaltság tekintetében pedig gyengébb időszakban is – mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója. – Ez a kettős cél a jelenlegi döntés mellett mind megvalósul: vendégeinknek számos más szálláslehetőséget tudunk nyújtani fővárosi szállodáinkban és ugyanilyen fontos számunkra, hogy erre az időszakra a novembertől ideiglenes üzemszünet alatt lévő Danubius Hotel Hungariában dolgozó összes kollégánkról gondoskodni tudunk. Az előttünk álló nehezebb hónapok ellenére tulajdonosunk elkötelezett szállodáink fejlesztése, megújítása iránt és hosszútávon gondolkodik"  – fogalmazott a vezérigazgató.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez