Namíbia, ahol luxussátorból nézhetjük a csillagos eget

Sky Travel | 2023.10.30. | Hírek

A Namíbiai Turisztikai Hivatal (Namibia Tourism Board - NTB) a közelmúltban a Corinthia Budapest Hotelben mutatta be az afrikai desztináció látnivalóit.

Namíbia viszonylag még ismeretlen a magyar utazók számára, de a Namíbiai Turisztikai Hivatal dinamikus fejlődési lehetőséget lát a közép- és kelet-európai régióban, ezért Budapest mellett Varsóba, Bukarestbe és Prágába is elvitték a roadshow-t a kivételes természeti szépségekkel, kultúrával, gasztronómiával rendelkező afrikai ország megismertetésére.

A turné három partnere a Wilderness Safaris, az Ondili és a Namibia Wildlife Resort, a szervező pedig a Travel Advance desztinációs marketing ügynökség volt.

A prezentáción elhangzott, hogy Namíbia számára Európa az egyik legfontosabb küldőpiac.Külön kiemelték, hogy Namíbia bebarangolása egyénileg és csoportosan is abszolút biztonságos.

Az országot, ahol bizonyítottan már a kőkorszakban is laktak, számos etnikum kulturális öröksége színesíti, a látogatók a falvakban és a múzeumokban közelről is megismerhetik életmódjukat, szokásaikat, hagyományaikat.

A turisztikai szolgáltatások köre igen széles: be lehet fizetni ötcsillagos luxusutazásra, de a vendég választhatja a sátras elszállásolást is a Kalahári sivatagban. Mindkét esetben akár az ágyból tekinthető meg a napfelkelte és napnyugta, de a fényszennyeződésektől mentes csillagos égboltban is gyönyörködhetünk.

A házigazdák szerint az ország megismeréséhez ugyan legalább három hét szükséges, a legnépszerűbbek utak viszont a 7-10 napos programok. A Bécsből vagy Frankfurtból induló repülőjáratok célállomása az európai stílusú főváros, Windhoek, innen lehet aztán bejárni az országot.

A hallgatóság megtudta, innen indulva érdemes bebarangolni Sossusvlei sivatagos vidékét a sesvriemi kanyonnal egybekötve, megismerni Swakopmund német stílusú építészeti örökségét, de lehet választani kvadozást a sivatagban vagy a tengerparti kalandozásokat.

Az előadók külön kiemelték Kunene régiót és az Etosha Nemzeti Parkot, ahol szerencsés esetben leopárdot is láthatunk.

Epson Kasuto, a Namibia Wildlife Resort (NWR) marketingigazgatója a kalandos kempingezés előnyeit ecsetelte. Az Ondili Namibia több szállodát is üzemeltet az országban 2-5 csillag közötti színvonalon, mivel náluk garantált a csend és a nyugalom, 12 éven alul gyereket nem fogadnak.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez