Nagysebességű vonatjárat indult Róma és Pompeji között

Sky Travel | 2023.07.19. | Hírek

Kevesebb mint két óra alatt, átszállás nélkül lehet elérni Rómából Pompejibe a vasárnap átadott nagysebességű vonatjárattal.

A fővárost az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságával, Pompejivel közvetlenül összekötő, nagysebességű vasútvonalat avattak vasárnap Olaszországban – írja a Euronews.

A Frecciarossa („Vörös Nyíl”) nagysebességű vonat eleinte minden hónap harmadik vasárnapján közlekedik a vonalon, később bővülhet a járat gyakorisága.

Az első járaton, július 16-án Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter is rajta ült, az utazás után pedig Pompejiben is szétnéztek.

Korábban nem volt közvetlen vonatjárat Róma és Pompeji között, az utasoknak át kellett szállniuk Nápolyban vagy Salernóban. Az új vonat menetideje egy óra 57 perc, csak ezzel 15-30 percet takarítanak meg a vasúton utazók.

A vonat reggel 8:53-kor indul Rómából és 18:40-kor indul vissza Pompejiből, így a turistáknak elegendő idejük van arra, hogy felfedezzék az ókori romvárost.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez