Moldova fővárosába indít járatot a Wizz Air

Sky Travel | 2022. 01. 18. | Hírek

A Wizz Air új útvonalat jelentett be azok számára, akik szívesen fedezik fel az öreg kontinens keleti részét. A légitársaság kínálatában március 28-tól Moldova fővárosa, Kisinyov is elérhető.

A Bîc folyó partján található Chișinău – amelynek van magyar neve is, Kisjenő, de nyelvünkben orosz alakjával Kisinyovként honosodott  meg – a régió egyik kiemelt központja, egyben a kontinens egyik legzöldebb városa. A megannyi erdő, park, valamint az állat- és botanikus kert felfedezésére nem lehet elég időt szánni, de emellett az építészeti ékességek, katedrálisok, templomok, valamint a kulturális események, mint a színházi és balettelőadások szolgáltatnak kiváló programot – hívta fel a figyelmet a Wizz Air.

A diszkonttársaság járatai minden héten kétszer, hétfőn és pénteken közlekednek majd a két főváros között.

A kisinyovi nemzetközi repülőtér Magyarország és Moldova kétoldalú megállapodását követően valamennyi Covid-19 elleni vakcinát elfogadja, amennyiben az utas az összes dózist megkapta belőle. Az ország területére védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni.

Védettségi igazolvány hiányában az utazástól számítva 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény mentesíti a belépni szándékozókat a karanténkötelezettség alól, függetlenül attól, hogy milyen besorolású országból érkeztek. A beutazási szabályokról további részletek a Konzuli Szolgálat oldalán érhetők el.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez