Mobilalkalmazással is kérelmezhető az amerikai beutazási engedély

Sky Travel | 2023,.06.29. | Hírek

Az amerikai vám- és határőrség tájékoztatása szerint már mobilalkalmazáson keresztül is kérelmezhető az ESTA amerikai beutazási engedély.

Új mobilalkalmazást indított az amerikai Vám- és Határőrség (CBP) a vízummentességi program keretében történő beutazásra jogosult utazók számára. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az utazók okostelefonról, mobilkészülékről vagy táblagépről is kérelmezhessék az ESTA (Electronic System for Travel Authorization) engedélyt.

Az ESTA mobilalkalmazás 24 nyelven érhető el abban a 40 országban, amely részt vesz a vízummentességi programban, így Magyarországon is. A program lehetővé teszi a részt vevő államok polgárai számára az Egyesült Államokba történő utazást vízum igénylése nélkül üzleti vagy turisztikai céllal 90 napra vagy annál rövidebb időre. Az utazóknak rendelkezniük kell biometrikus azonosító tárolására alkalmas magánútlevéllel, valamint meg kell kérniük az érvényes ESTA-jóváhagyást az utazás előtt. A regisztráció során 21 dolláros díjat kell fizetni. Az ESTA-engedély általában két évig (vagy az útlevél érvényességének lejártáig) érvényes.

Az utazók eddig csak a CBP hivatalos weboldalán keresztül kérelmezhették az engedélyt, ez a lehetőség továbbra is fennáll.

Az új alkalmazással az igénylés egész folyamata lehetséges: az utazók elindítják a kérelmet, majd beszkennelik az útlevélképüket, beolvastatják és visszaigazoltatják az útlevelüket, feltöltenek egy élő videós szelfit a személyazonosságuk megerősítésére, személyes és az utazással kapcsolatos adatokat adnak meg, válaszolnak a jogosultságot ellenőrző kérdésekre, leellenőrzik és elküldik a kérelmet, valamint módosíthatják és frissíthetik a kérelmet és a profiljukat, és az értesítéseket is az alkalmazáson keresztül kapják. Az applikáció letölthető a App Store-ból (iOS) vagy a Google Play Áruházból (Android).

Az ESTA 2008. augusztusi bevezetése óta több millió kérelmet hagyott jóvá a CBP.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez