Minden érzékszervünkre hat Berlin új múzeuma, amely kétezer év történelmét meséli el

Sky Travel | 2023.06.29. | Hírek

A berlini Leipziger Platzon található Deutschlandmuseum nem egy klasszikus múzeum, hanem egy komplex élményvilág: a látogatók egyetlen óra alatt elmerülhetnek a német történelem kétezer évében.

Megnyitotta kapuit a Deutschlandmuseum, ahol mintegy 1400 négyzetméteren járhatják be a látogatók Németország történelmét. Az egyórás túra tizenkét történelmi korszakon vezet keresztül, különféle termekben, melyekben a múlt megismerése mellett más-más érzékszervre ható élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

A kiállításon barangolhatunk a germán őserdők megtévesztően valódi fái között, megfigyelhetjük egy középkori vár ólomüvegén keresztül a lovagi árnyjátékokat, majd továbbhaladva puskaporszag csapja meg a látogatók orrát. Néhány "évszázaddal" később egy ötvenes évekbeli lakásba érkezünk meg, ahol korabeli popzene szól a hangszórókból – adta hírül a VisitBerlin.

A kiállítás kifejező történelmi képeket közvetít, amelyeket 3D-s animációk, eredeti és élő filmek, valamint kiállítási tárgyak magyaráznak és mélyítenek el. Emellett mindent hanghatások kísérnek, összesen 100 hangszóróból. Az interaktív részlegeken játékos módon tanulhatnak a látogatók: végig hallgathatják a középkori énekesek kompozícióit, dolgozhatnak reformáció kori nyomdagépen, illetve megpróbálhatnak megfejteni majdnem 100 éves bűntényeket.

A múzeum mindennap 10 és 20 óra között tart nyitva, az idősávos jegyeket pedig mind online, mind a helyszínen meg lehet vásárolni.

(forrás. turizmus.com)

Vissza a hírekhez