Megújult a Konzuli Szolgálat utazási mobilapplikációja

Sky Travel | 2022.09.19. | Hírek

A Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil alkalmazása új funkciókkal bővült, új designt kapott, és egyszerűbbé vált a kezelése is. Az applikációban minden olyan szükséges konzuli tartalmat és tudnivalót integráltak, ami egy külföldi utazás során hasznos lehet.

A Konzinfo Utazom a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának mobil alkalmazása, amely nemcsak az utazásra való felkészülést segíti, hanem annak során is gyakorlati információkkal látja el a felhasználót megközelítőleg 200 különböző országról, közvetlenül mobileszközükre. Fontos eleme a vészhelyzeti funkcionalitás, ami, ha a célországban válsághelyzetet hirdetett ki a Konzuli Szolgálat, azonnali értesítést küld a felhasználónak, és segíti a gyors kapcsolatfelvételt és segítségnyújtást.

A megújult alkalmazásban egyszerűen regisztrálhatunk konzuli védelemre, a vészhelyzeti üzenetek pedig a válsághelyzet lezárultáig bármikor megtekinthetők. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai áttekinthetőbb formában jelennek meg, és az oldalról közvetlenül is behozható a célországban illetékes külképviselet(ek) elérhetősége a gyors kapcsolatfelvétel elősegítése érdekében – ismertetik a Konzinfo oldalán.

Az új, Bajban külföldön oldalon azok a tartalmak olvashatók, melyek segítik a felhasználót, hogy mi a teendő, ha külföldön bajba kerül, például ellopták úti okmányát.A fiatal generáció a Junior oldalon tud tájékozódni arról, hogyan tud felkészülni külföldi utazására, miért fontos a konzuli regisztráció, továbbá mi a teendő bajban. A Konzuli Szolgálat kiemelt hírei is elérhetők az új alkalmazásban, és a gyakran ismételt kérdéseket is összegyűjtötték benne.

A Konzinfo Utazom applikáció letölthető innen: Android | Apple

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez