Megszűnik az Air Malta, de lesz helyette másik

Sky Travel | 2023.10.06. | Hírek

A máltai kormány megszünteti az Air Maltát, helyette új nemzeti légitársaságot alapít, ami jövő március végén kezdi meg üzemelését.

Korábban már megírtuk, hogy megszűnhet az Air Malta, miután az EU nem engedélyezi a veszteséges cég állami megsegítését. Az ügyben végleges döntés született, így jövő év március 30-án, a nyári menetrendi időszak kezdetekor beszüntetik az Air Maltát, helyette másnap már egy új nemzeti légitársaság kezdi meg a működését.

Az új légitársaság neve még derült ki, miután az Európai Bizottsággal kötött megállapodás értelmében pályázatot kell kiírni rá, azonban az biztos, hogy a cég neve KM Malta Plc. lesz. Az Air Malta márkát a jelenlegi vállalat bérli egy kormányzati alaptól, így Clyde Caruana pénzügyminiszter szerint az elnevezés akár még maradhat a régi is.

Az új légitársaság ugyanúgy 8 darab repülővel fog rendelkezni, azonban az útvonalak száma csökkenni fog. Összesen 17 célállomásra fognak repülni (Amszterdam, Berlin, Brüsszel, Catania, Düsseldorf, London-Gatwick, London-Heathrow, Lyon, Madrid, Milánó-Linate, München, Párizs-CDG és Orly, Prága, Róma, Bécs és Zürich) szemben a pár évvel ezelőtti 37-tel, azonban az utasok száma nem csökkenne, a gépek töltöttségét 75 százalékról 90-re növelnék – írja a The Malta Independent.

Az Air Malta járataira 2024. március 30-ig szóló jegyek érvényesek maradnak, és továbbra is értékesítik őket. Az ezt követő foglalásokat törölni fogják és visszatérítik ügyfeleiknek  a kiállított jegyek teljes árát.A visszatérítést november 1-től igényelhetik az utasok, Fontos, hogy a megvásárolt jegyek nem kerülnek át az új légitársasághoz, annak járataira december 1-jétől van lehetőség utazást foglalni.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez