Megnyílt a "Somló Kapuja" az ország legkisebb borvidékén

Sky Travel | 2023.10.13. | Hírek

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 339 millió forint összegű, 100%-os intenzitású támogatást nyert el az „Ökoturizmus feltételeinek megteremtése a Somlón” című projekt megvalósítására, melynek keretében megújult az alapvető infrastruktúra és új fogadóközpont épült.

Somlóvásárhely Község Önkormányzata célul tűzte ki, hogy a Somló hegy, mint Magyarország legkisebb borvidéke – egyben a tanúhegy egyedi formája miatt különleges turisztikai célpont –, újra vonzó legyen a hazai és nemzetközi turizmusban. A térségnek korábban komoly hiányossága volt az alapvető infrastruktúra (pl. parkolók, mosdók) hiánya, melyet a Széchenyi 2020 projekt keretében elnyert támogatással kívánt pótolni.

A támogatás felhasználásával ezen célok elérése érdekében a projekt első állomásaként a Somló hegy lábánál kialakították a Somló Kapuja fogadóközpontot, amelyhez egy kültéri foglalkoztató is tartozik. Ez az épület indítóhelyként funkcionál az ide látogatók számára, ugyanakkor a térség rendezvényeinek lebonyolítására is alkalmas.

A projekt részeként került sor a Taposó-kút külső felújításra is. Rendezték a Szent Margit Kápolna melletti területet, ahol egy vizesblokk és vízvételi lehetőség is létesült. A beruházásokhoz kapcsolódóan játszótéri elemeket is elhelyeztek.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez