Megkapta az engedélyt a transzatlanti járataihoz a Norse Atlantic Airways

Sky Travel | 2022. 01. 25. | Hírek

Kiadta az USA közlekedési minisztériuma az Európa és az USA közötti járatok indításához szükséges engedélyt a Norse Atlantic Airways diszkont légitársaságnak.

Az Egyesült Államok közlekedési minisztériuma (DOT) január 14-én adta ki a hozzájárulását az oslói központú, hosszú távú járatokat tervező légitársaság számára a transzatlanti, menetrend szerinti és charterjáratok indításához – tudta meg az AIRportal.hu.

A Norse Atlantic Airways az utazási szabályok függvényében tavasszal tervezi a járatok elindítását, a repülőjegyek értékesítését azonban még nem kezdte meg.

 

A 2021 februárjában alapított norvég székhelyű légitársaság elsőként Oslo és New York között repül majd. A nyári időszakban a floridai Fort Lauderdale-lel és a kaliforniai Los Angelesszel bővülne a hálózat, valamint Párizst és Londont is összekötnék az óceán túlpartjával.

Mint azt korábban megírtuk, a kiindulási repülőtér Oslóban Norvégia legnagyobb légikikötője, a Gardermoen lesz, az USA-ban ezzel szemben kisebb repülőterekre repül majd a légitársaság.

A tervek szerint New York és Los Angeles esetében is a városközpontoktól távolabb eső repterekre és nem a fő légikikötőkbe repülnének a járatok.

A légitársaság kezdetben három, majd összesen 15 darab, kétosztályos fedélzeti berendezésű Dreamliner üzemeltetését tervezi,elérhető áron és környezetbarát módon kívánja összekötni transzatlanti járataival Európát és az Egyesült Államokat.

 

A cég tavaly december végén szerezte meg a norvég hatóságoktól a légi üzemeltetői engedélyt (AOC), és ekkor vette át első Boeing 787-9 Dreamlinerét.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez