Megháromszorozza Szöulból Európába közlekedő járatai számát az Asiana Airlines

Sky Travel | 2022. 05. 24. | Hírek

Az Asiana Airlines folyamatosan állítja helyre európai útvonalhálózatát a pandémia időszakát követően, újabb európai desztinációkat nyit meg a nyári menetrendjében.

A jelenlegi tervek szerint 2022. május és július között megháromszorozza Szöulból Európába közlekedő járatainak számát, ami a gyakorlatban 6 útvonalon heti 17 járatot jelent.

Május végétől már megnövekedett járatszámmal üzemel a légitársaság Szöul-Frankfurt, illetve Szöul-London között. Júniusban újraindul a párizsi és római járat, júliusban pedig Barcelona és Isztambul csatlakozik a hálózathoz.

A magyar piac számára az európai járatok közül a Frankfurt-Szöul járat az igazán érdekes, ugyanis ehhez a Lufthansa ráhordó járatot biztosít Frankfurt és Budapest között.

A Frankfurtba, Londonba, Párizsba és Rómába tartó járatok egyelőre az Airbus A350 géptípussal repülnek, míg Barcelona és Isztambul útvonalon a Boeing 777-200-as repülőgépek közlekednek.

A fenti járatok újraindításával a Skytrex által kitüntető ötcsillagos minősítésű, Star Alliance-hoz tartozó Asiana Airlines európai járatsűrűsége a pandemia előtti szint mintegy 60%-ára emelkedik – tájékoztatott az Asiana Airlines hazai képviseletét ellátó Aviareps Magyarország.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez