Másfél hónappal előbb nyitja a szezont Görögország

Sky Travel | 2022. 02. 16. | Hírek

Görögország hivatalosan március 1-jén nyitja meg a 2022-es nyári szezont a tervezett április közepe helyett, és a 2019-es rekordév eredményeit célozza meg.

A jövő hónaptól Görögország hivatalosan is megnyitja kapuit a nyárra a nemzetközi turisták előtt - közölte Vaszilisz Kikiliasz turisztikai miniszter.

A koronavírus és új törzsei, különösen az omikron változat gyors terjedése ellenére Görögországnak sikerült nagyszámú nemzetközi utazót fogadnia az elmúlt időszakban – írja a SchengenVisaInfo.com .

Ezzel kapcsolatban Kikiliasz szerint nagyon lényeges, miként reagált országa a koronavírus-helyzetre. „Míg az összes többi mediterrán ország bezárt 2020-ban, mi nyitottunk. Tavaly pedig, amikor mindenki azt hitte, hogy a turizmusból származó bevételeink 5-6 milliárd euróra rúgnak csak, az ágazat bevételei elérték a 10,5-11 milliárd eurót, ami óriási hozzájárulást jelent a görög gazdasághoz” – mutatott rá a miniszter.

A közelmúltban Kikiliasz hangsúlyozta, hogy az Idegenforgalmi Minisztérium és a turisztikai szektor szakembereinek az a célja, hogy az idén a görög turizmus teljesítménye elérje a járvány előtti szintet. Ennek érdekében április közepe helyett március 1-jén indul a turisztikai szezon.

„Az első tengerjáró hajó már elindult Thesszalonikibe és Voloszba. 765 tengerjáró körutazást terveznek a hajótársaságok az idén Görögországban, ezek 55 százalékának fontos állomásai vannak például Pireuszban, Szalonikiben, Heraklionban és a görög szigeteken” – mutatott rá a miniszter.

Emellett az utazásszervezők, valamint a légitársaságok 30-50 százalékos bővülést terveznek a foglalásokban, a légi járatok kapacitásában és a résidők terén.

„Tavaly 1,5 millió utasunk jött Görögországba, idén 3 milliót tervezünk” – mutatott rá rodoszi látogatása során a német utazási óriásvállalat, a TUI vezérigazgatója.

A Görög Turisztikai Szövetség (SETE) kutatása szerint 2019-ben a koronavírus járvány előtt a német, a brit és az amerikai turisták költöttek a legtöbbet Görögországban. A SETE-jelentés hangsúlyozta, hogy a német turisták költése 2019-ben mintegy 3 milliárd euróra rúgott, ami az összes turisztikai bevétel 16,7 százaléka.

A görög hatóságok szerint az ország gazdaságában minden negyedik euró közvetve vagy közvetlenül a turizmusból származik, és a görög családokhoz áramlik a kis- és középvállalkozásokban.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez