Marokkó újra megnyitja a határait a turisták előtt

Sky Travel | 2022. 02. 07. | Hírek

Az egyik legnépszerűbb afrikai úti cél, Marokkó február 7-étől újra fogadja a külföldi utazókat.

A marokkói kormány november 29-én az omikron vírusvariáns felbukkanása miatt teljesen megtiltotta a külföldiek belépését az országba. Most bejelentették, hogy a tiltást február 7-étől feloldják.

A belépés feltételeiről – oltottsági és tesztelési követelményei – ugyanakkor még nem közöltek konkrét információkat, ezeket várhatóan néhány napon belül hozzák nyilvánosságra.

Az Independent napilap értesülései szerint a marokkói GDP 19%-át adja a turizmus. Az ágazatot súlyosan érintette az immár két hónapja tartó komplett határzár, mivel az egyik legnépszerűbb időszakban, karácsonykor és szilveszterkor nem érkezhettek külföldi turisták az országba.

A lap emlékeztet arra is, hogy az országok többsége az omikron vírusváltozat felbukkanása után néhány héttel már enyhítette a beléptetés szabályait.

A cikkben megszólal Khalid Moubarak, a Marokkói Utazási Irodák Szövetsége főtitkára, aki elmondja, hogy a lezárás miatt az irodák „a csőd szélére kerültek".

 

A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján jelenleg az olvasható, hogy "Marokkóban a menetrendszerinti légi és vízi járatok 2021. november 29-e óta fel vannak függesztve, kereskedelmi repülőgépjáratok kizárólag a marokkói hatóságok külön engedélye alapján közlekedhetnek és csak Marokkóból kifelé szállíthatnak utasokat. Az országba történő beutazás jelenleg nem lehetséges."

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez