Marokkó az évtized végére megduplázná a külföldi turisták számát

Sky Travel | 2023.11.07. | Hírek

Marokkó célja, hogy az idei 14 millióról 2026-ra 17,5 millióra nőjön a külföldi látogatók száma, és végül 2030-ra elérje a 26 milliós kitűzött célt. Az ország ennek érdekében sokszínűbbé tenné élménykínálatát, valamint fejlesztené a szállodákat és a légi összeköttetéseit.

A marokkói kormány jelentős összeget fektet az ország népszerűsítésébe. Az európai piac mellett – amely egyébként a nemzetközi turisták 70 százalékát adja – az olyan távolabbi küldőpiacokat is megcéloznák, mint Ázsia és Latin-Amerika – nyilatkozta Fatim-Zahra Ammor, az ország idegenforgalmi minisztere.

"Ausztrália, India, Brazília, Dél-Korea – ezek mind olyan országok, amelyeket korábban nem céloztunk meg, de most eljött az ideje, ezzel diverzifikálva a marketingünket"– mondta el a miniszter.

A trendeknek megfelelően egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az élményszerzés fontosságára a desztinációkban, és mindezt támogatva növelik a szálláshelyekkel, a légi összeköttetéssel és a szabadidős lehetőségekkel kapcsolatos beruházásokat.

Ammor szerint Marokkónak százezerrel kell megnövelnie a szállodai férőhelyek számát, meg kell dupláznia légi kapcsolatait, valamint szélesítenie kell élménykínálatát, ha el akarja érni a 2030-ig kitűzött célokat.

"Régen csak hagyományos kulturális kirándulásaink vagy tengerparti ajánlataink voltak, most azonban, válaszolva az utazói igényekre, sokszínűbbé tesszük kínálatunkat. Ide tartoznak például a sportosabb és fenntarthatóbb programok, illetve az autentikus helyi közösséggel kapcsolatos élmények" – tette hozzá a miniszter a TTG cikke szerint.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez