Már négy „sarka” van Budapesten a The Three Corners Hotelsnek

Sky Travel | 2022.10.11. | Hírek

Ünnepélyes keretek között, hivatalosan is megnyitották a négycsillagos The Three Corners Downtown Edition Hotelt az V. kerületi Október 6. utcában. Ez a belga szállodaüzemeltető cég negyedik háza Budapesten.

Ügyes marketingfogásnak is tekinthető, hogy az Október 6. utcában éppen október 6-án tartották a főváros legújabb szállodájának „grand opening" ünnepségét, amelyen Siegfried Peinen belga nagykövet, Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere és Didier Lambrecht, a szállodalánc vezérigazgatója átvágták a The Three Corners Downtown Edition Hotel hivatalos megnyitását jelző nemzeti szalagokat. Korábban egy biztosító cég irodái működtek abban az épületben, amelynek átalakításával a négycsillagos szálloda augusztus végén megnyithatta kapuit a nemzetközi lánc 11. szállodájaként – közülük immár négy található Budapesten, a többi hét pedig egyiptomi üdülőhelyeken.

Siegfried Peinen nagykövet köszöntő beszédében megemlékezett a magyar–belga diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójáról, amelyet éppen ebben az évben ünnepelnek. Örömét fejezte ki, hogy sok belga vállalat telepedett le Budapesten az elmúlt időszakban különböző iparágakban, ennek kiemelt példája a szállodaiparban a The Three Corners családi vállalat jelenléte, amely immár négy budapesti egységében több mint 200 szobával és több mint 70 alkalmazottal járul hozzá a budapesti turizmus fejlődéséhez.Megjegyezte, hogy a belga turisták száma is dinamikusan növekszik a magyar fővárosban.

Didier Lambrecht, a The Three Corners Hotels & Resort vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy habár a turizmus most rendkívüli kihívásokkal küzd – a munkaerőhiány, a magas árak, az infláció, növekvő kamatlábak egyaránt sújtják – a hosszú távú stratégiával és jó koncepcióval rendelkező vállalatok képesek a folyamatos növekedésre, amint ezt saját példájuk is bizonyítja. Negyedik budapesti szállodájuk elindításáért külön köszönetet mondott Farkas Balázs ügyvezetőnek és Jo Gowie fejlesztési igazgatónak, akik révén a ház üzemeltetésére felkért The Three Corners Hotels & Resorts tanácsadóként már a fejlesztés során jelen volt a projektben.

Saját üzemeltetési koncepciójukról elmondta, nemcsak egy szobát árulnak zuhanyzóval, hanem egy „komplett sztorit", amely mindig a lokációból építkezik. Így például a The Three Corners Downtown Edition Hotel egyedi dekorációjának Budapest gazdag történelme és kultúrája volt a fő inspirációs forrása.A szalagátvágást követő házbejáráson a saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogyan „vitte be" az üzemeltető a szálloda falai közé a magyar főváros jellegzetes helyszíneit.

A szobákba lépve azonnal magára vonja a tekintetet egy, a teljes mennyezetet beborító budapesti kép, szobatípustól és emelettől függően a metró alagútja, a zsinagóga kupolája vagy egy gangos bérház körfolyosója fölötte az éggel – ezzel a látványos megoldással vizuálisan is megnövelik a teret. Érdekesség, hogy utóbbira valós példát a közvetlen szomszédságban is láthatnak a vendégek, elég csak kilépniük a többfunkciós étkező nyitott teraszára, azt ugyanis gangos bérházak veszik közre.

A bejáráson elmesélték azt is, hogy az okosszobák mindegyikében elérhető az e-concierge szolgáltatás, a letölthető applikáció lehetővé teszi a vendég számára az online be- és kicsekkolást, a mobiltelefonos ajtónyitást, valamint a folyamatos online kapcsolattartást a szállodával az ott-tartózkodása alatt. Emellett az üzemeltető – a belga vendéglátás szellemében – kényelmes ágyaival és széles párnaválasztékával kiemelt figyelmet szentel a magas alváskomfortnak is.

A 70 vendégszoba és négy luxuslakosztály mellett a The Three Corners Downtown Edition Hotel bárt, tárgyalókat, edzőtermet, wellnessrészleget szaunákkal és saját, elektromos töltővel felszerelt parkolót is kínál vendégeinek.

Az indusztriális stílusjegyek ellenére az otthonosság érzetét erősíti a közösségi terekben a lobbyban kialakított becsületkasszás bár és az étkezőhöz vezető, ülőpárnákkal hívogató széles lépcsősor, amelyet a vendégek máris előszeretettel használnak közösségi munkaállomásként.

A szálloda már a soft opening időszakában igazolta az üzemeltető pozitív várakozásait, mint azt Gonda János szállodaigazgatótól megtudtuk, az első hónapot 90 százalék feletti foglaltsággal zárták.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez