Már foglalhatók Málta új légitársaságának nyári járatai

Sky Travel | 2023.12.05. | Hírek

A KM Malta Airlines megkapta a légügyi és működési engedélyt a Máltai Polgári Repülési Igazgatóságtól. Az új légitársaság első, nyitó járata 2024. március 31-én száll fel.

A KM Malta Airlines célja, hogy biztosítsa és javítsa a máltai szigetek összeköttetését Európával és az Európán kívüli területekkel, támogassa a szigetek folyamatos gazdasági fejlődését, valamint, hogy egy sikeres és fenntartható légitársasággá váljon.

A KM Malta Airlines a kulcsfontosságú európai célállomásokra összpontosít, ennek megfelelően Nyugat-Európa fontosabb fővárosaival, a kontinens főbb repülőtereivel és légiforgalmi csomópontjaival, valamint a partner légitársaságokkal teremti meg az összeköttetést.

A légitársaság bejelentette, hogy összeállt, és 2023. december 4-től a foglalási rendszerekben is elérhető a 2024-es nyári menetrendje.

A nyári menetrend 2024. március 31-től indul és 2024. október 26-án ér véget.

A nyári menetrendben a légitársaság 15 város 17 repülőterére üzemeltet összesen 8 546 járatot, 1 430 000 ülőhellyel. A légitársaság heti 284 repülést hajt végre, átlagosan 12 órás repülőgép-kihasználtsággal.

A nyári menetrendben az alábbi fő területek lesznek elérhetők a légitársasággal Máltáról:

  • heti 82 járat indul Olaszországba,
  • heti 48 járat Franciaországba,
  • heti 44 járat az Egyesült Királyságba,
  • valamint heti 40 járat Németországba.

 

A légitársaság azt is bejelentette, hogy elindította toborzási programját, és a tervek szerint kb. 375 alkalmazottat vesznek fel, első körben kapitányokat és első tiszteket.

Az új légitársaság 8 darab Airbus 320neo gépből álló, fiatal flottát fog üzemeltetni, kétosztályos konfigurációban, rugalmas Business Class kabinnal, összesen 168 eladható ülőhellyel és maximum 36 Business Class üléssel. Ezek a modern, üzemanyag-hatékony repülőgépek kimagasló üzemeltetési gazdaságosságot és jobb környezetvédelmi teljesítményt biztosítanak, csökkentett utasonkénti szén-dioxid-kibocsátással és kisebb zajszennyezéssel.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez