Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Sky Travel | 2023.04.19. | Hírek

Ez a világ első légi utazási élménye, amelyet kifejezetten kutyáknak, és csak másodsorban emberek számára terveztek, és amelyen az ebek végre együtt utazhatnak gazdáikkal. Az első járatok május 23-án indulnak New Yorkból.

Sok kutyagazdinak jelent kihívást a kutyusaikkal való repülős utazás, arról nem is beszélve, hogy a  kutyák számára mekkora stresszhelyzetet okoz, hogy bezárják őket és a gazditól külön kell utazniuk – sokszor igen nagy távolságokat megtéve.

Felismerve ezeket a kihívásokat és az egyre növekvő keresletet, megszületett a BARK Air légitársaság, amely lényegesen humánusabb lehetőséget kínál a kutyák számára.- derül ki a luxurytraveladvisor.com oldalán.

A foglalást követően a BARK Air munkatársa felveszi a kapcsolatot a kutya gazdájával, hogy összegyűjtse az a kutya utazásához szükséges összes információt.

Az utazás napján a kutyák és kísérőik 45-60 perccel a felszállás előtt érkeznek a repülőtérre. A bejelentkezési folyamat nem igényel sem kennelt, sem ellenőrző pontokat vagy átvizsgálást, és a kutya végig az gazdájával maradhat.

 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat. Ennek során a munkatárs minden kutyát értékel, hogy megbizonyosodjon arról, hogyan érzik magukat, nem szoronganak-e, és hogy szükség van-e további odafigyelésre, illetve törődésre a beszállás előtt vagy a fedélzeten.

A kutyáknak a fel- és leszállás során a választott italukat szolgálják fel, hogy ne érezzenek semmilyen kellemetlen érzést a fülükben, amelyet a kabinnyomás változása okozhat, és természetesen a repülés során is számos finomság, harapnivaló és meglepetés várja az utazókat.

( Forrás: TurizmusOnline.hu)

Vissza a hírekhez