Magyarország is bekerült a sörrajongók top 10 európai úti célja közé

Sky Travel | 2023.09.29. | Hírek

A sörrajongók legjobb európai úti céljairól állított össze toplistát a Weloveholidays utazási portál.

Münchenben javában zajlik az Oktoberfest, amely évről évre sörivó turisták tömegeit vonzza a bajor fővárosba. Az idei rendezvény félidős mérlege szerint az első nyolc napon már 3,4 millió vendéget regisztráltak.

Ám nem csak Németországba érdemes utazniuk a sörrajongóknak. A Weloveholidays utazási portál össze is állított egy toplistát azokról az úti célokról, ahol a legjobb dolguk van a sörrajongóknak Európában. Ehhez olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a sörfőzdék száma, az exportált sörmennyiség, a sörgyártás volumene, az egy főre eső sörfogyasztás, a sörkóstolások és sörfőzde-látogatások elérhetősége, valamint az ár – a portál szerint ezek így együtt jól visszaadják, hogy milyen sörkultúrával rendelkezik az adott ország.

Összesen 32 országot vizsgáltak meg a fenti szempontok szerint, és ebből állították össze a top 10-es listát.

Az első helyet nem meglepő módon Németország szerezte meg, ahol több mint 1500 sörfőzde található. A sörök iránt érdeklődő utazóknak számos német várost érdemes végiglátogatniuk, és végigkóstolniuk a legkülönbözőbb sörfajtákat a Kölschtől a Bockig.

A sorban rögtön utána Csehország következik, ahol kiemelkedően magas, közel 182 liter az egy főre eső sörfogyasztás, és ahol számos történelmi sörfőzdét talál az utazó. A harmadik helyezett pedig Hollandia, a Heineken és a Grolsch hazája, ahol a sörkóstolások és vezetett sörfőzde-látogatások széles választékával várják a látogatókat.

Ebbe az elegáns társaságba került be Magyarország, a lista 10. helyére. Az ajánló szerint hazánkban számos egyedi sörfajtát és erősödő kézművessör-mozgalmat lehet találni, Budapest ikonikus romkocsmáiban pedig különleges, eklektikus környezetben lehet élvezni a helyi söröket.

Európa top 10 úti célja a sörrajongók számára:

  1. Németország
  2. Csehország
  3. Hollandia
  4. Egyesült Királyság
  5. Lengyelország
  6. Spanyolország
  7. Belgium
  8. Franciaország
  9. Románia
  10. Magyarország

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez