Magyar útvonal a világ legszebb autóútjai között

Sky Travel | 2023.05.24. | Hírek

A világ legjobb autós kirándulásainak rangsora olyan tényezőket vesz figyelembe, mint az út hossza, a napsütéses órák száma, a nemzeti parkok és más turisztikai látnivalók közelsége.

A CarMats.co.uk megvizsgálta a világ legikonikusabb autóútjait és összeállította listáját a világ legjobb 10 autós kirándulóhelyéről. A lista elkészítéséhez megvizsgálták az egyes úti célok nyári átlaghőmérsékletét, az éves csapadékmennyiséget, a napsütéses órák számát, a fényszennyezés mértékét, a környékbeli nemzeti parkokat, illetve azt, hogy hány napig tart az út hossza – írta meg a TimeOut.

A lista élére az ausztráliai The Savannah Way került, amely közelében 15 nemzeti park található, az átlaghőmérséklet nyáron 25 fok és akár egy hónapot is el lehet tölteni a 3700 kilométeres úton.

Második helyezett lett az Egyesült Államok délnyugati részén található Grand Circle, amely völgyekre, kanyonokra és tíz nemzeti parkra nyújt kilátást az utazóknak. Az 1500 kilométeres út nagyjából két-három hétig tart.

Harmadik helyre került a világ talán leghíresebb autóútja, a Route 66, amely Chicagótól Santa Monicáig húzódik az Egyesült Államokban.

A lista nyolcadik helyén végzett a Duna menti autóút Szerbiát, Magyarországot, Szlovákiát és Ausztriát érintő szakasza.

Íme a teljes lista a világ 10 legszebb autóútjáról:

 

  1. The Savannah Way, Ausztrália
  2. The Grand Circle, Egyesült Államok
  3. Route 66, Egyesült Államok
  4. Atlasz-hegység, Marokkó
  5. Szahara hurok, Marokkótól Mauritániáig
  6. Marokkó tengerparti útja
  7. The Carretera Austral, Chile
  8. Duna-menti autóút, Szerbia, Magyarország, Szlovákia és Ausztria
  9. Transz-Kalahári út, Botswana-Namíbia
  10. Transpantaneira, Brazília

 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez