Magyar turisztikai attrakciók a világ legjobb ingatlanfejlesztései között

Sky Travel | 2023.06.12. | Hírek

A FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton második helyezést ért el az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum, az Aréna Business Campus, a Hungexpo, a Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése, valamint a Flatco Apartmanház.

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A hagyományoknak megfelelően idén is, a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton.

Az öt díjazottból három is kapcsolódik közvetlenül, vagy közvetve a turizmushoz.

Az örökségvédelem kategória második díját nyerte az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum. Az épület rekonstrukciójával befejeződött a Budapest Széll Kálmán tér környezetének revitalizációja, megvalósult a Várfok utcai aluljáró, mely szintben összeköti a Széll Kálmán teret és a Krisztina körutat, megkönnyítve a környék gyalogos és kerékpáros kapcsolatát. Az egyedi ikonikus műemléki épületet az eredeti tervek alapján az eredeti anyagokkal, technológiával és igényességgel állították vissza az építéskori állapotára.

A közösségi létesítmény kategória második helyét érte el a Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központ fejlesztése. Ennek legnagyobb és egyben legösszetettebb épülete az új Kongresszusi Központ, amelynek nagyterme Közép-Európában elsőként olyan nézőtéri technikát kapott, amely lehetővé teszi, hogy a széksorokat a színpad szintjébe forgassák, süllyesszék, így néhány perc alatt a konferenciák, előadások moziterem-szerűen megemelt széksorai helyén akár egy kétezer négyzetméteres gálavacsora-helyszín alakítható ki. A beruházás egyik leglátványosabb eleme az új, 7900 nm-es F1 fogadó épület.

A közösségi infrastruktúra kategória második díjasa lett a Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése pályamű. A Poroszló-Tiszafüred kerékpárút a közúti forgalomtól elválasztott biztonságos összeköttetést biztosít a Tisza-tó két jelentős települése között. A fejlesztés lehetővé tette, hogy a tó teljes egészében körbe-kerékpározhatóvá váljon, ezáltal hozzájárult a térség ökoturisztikai fellendítéséhez.

Szintén második díjat kapott az irodaház kategóriában az Aréna Business Campus A Épülete, illetve az alacsony lakóépület kategóriában a Flatco Apartmanház

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez