Magasabb árak mellett is rekordot döntött a budapesti turizmus

Sky Travel | 2023.09.28. | Hírek

Egyértelműen drágább lett, mégis szép eredményeknek örülhet és az előttünk álló időszakban is izgalmas lehetőségekkel várja a látogatókat a 150 éves Budapest –emelték ki a Turizmus Világnapjára időzített Fővárosi Turisztikai Kerekasztal ülésén elhangzott prezentációkban.

Budapest az idei évben a 2019-es rekordévnél jobb számokat produkált, a vendégszám (2,7 millió) 200 ezer fővel haladja meg az előző év azonos időszakában mértet – emelte ki prezentációjának elején Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

A főváros egyértelműen elkezdett drágulni és vendégköre is átalakul – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy a jelenségre a városnak és a szektornak meg kell találnia a válaszokat, hiszen korábban a versenyelőnyét elsősorban megfizethetőségének köszönhette Budapest.A Budapest Brand számai kifejezetten jók, a Budapest Kártyák értékesítése időarányosan 30 százalékkal haladta meg a terveket. Több tanulmányt végeztek a városkártya hatékonyságának növelése érdekében, a cél, hogy minél több turistát vezessenek az attrakciókhoz. A Turizmus Világnapja kapcsán a szervezet 24 attrakció látogatását tette lehetővé kedvezményesen.

 

Eseményekkel az eredményekért

A jó szezonhoz kellettek azok a nagy események, melyeknek a Budapest Brand is igyekezett részesévé válni – folytatta Faix Csaba. A Forma-1 időszakában utazási kedvezményt emeltek be a Budapest Kártyába, mely ingyenessé tette a tömegközlekedéssel való kijutást a Hungaroringre. Együttműködésük a Sziget Fesztivállal nagy múltra tekint vissza, a stratégiai cél a fesztiválozók becsalogatása a belvárosba, az itteni attrakciók megmutatása. Az atlétikai vb során azt akarták éreztetni, hogy szívesen látja az eseményt a város, a zászlózással, az installációikkal és a kommunikációban erre koncentráltak.A szolgáltatók számíthatnak rá, hogy Budapest ismét ünnepi fénybe öltözik, érdemes lesz kilátogatni a Városháza térre, idén is megrendezik a karácsonyi vásárt a bazilika előtt és a Vörösmarty téren egyaránt – mondta.A város születésnapja alkalmából november 17-én egész napos programokkal készülnek. A következő Budapesti Tavaszi Fesztiválnak is megvan már az időpontja, az eseménysorozatot 2024. április 29. és május 12. között tartják.

(Forrás: Turizmus.com)

 

 

 

Vissza a hírekhez