Lengyelország is eltörölte a beutazási korlátozásokat

Sky Travel | 2022. 03. 31. | Hírek

 

Lengyelország március 28-tól megszüntetett minden korábbi, az országba történő beutazásra vonatkozó járványügyi korlátozást, a zárt helyeken kötelező maszkviselést, illetve a fertőzöttekkel érintkezőkre vonatkozó karanténszabályokat.

Március 28-tól csak az egészségügyi létesítményekben kell beltéren maszkot hordani, az otthoni elkülönítést és karantént is eltörölték mind a fertőzöttekkel együtt élő személyek, mind a Lengyelországba belépő külföldiek számára, akiknek nem kell se oltási igazolást, se teszteredményt bemutatni – írja a Notes from Poland és a Reuters.

Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter azonban megjegyezte, hogy azoktól, akiknek a koronavírustesztje pozitív lesz, továbbra is elvárják, hogy karanténba vonuljanak. Ez azonban a továbbiakban a betegszabadságon belül történik majd, és nem a hatóságok fogják ellenőrizni. Az egészségügyi miniszter azt is bejelentette, hogy április 1-jétől a Covid-teszteket csak orvosi utasításra fogják elvégezni, és pozitív eredmény esetén az adott orvos dönt majd a betegszabadságról.

"A lépések célja, hogy a koronavírus-fertőzéseket ugyanúgy kezeljük, mint más fertőző betegségeket" - tette hozzá Niedzielskit, aki ne zárta ki a korlátozások újbóli bevezetését, ha a járványügyi helyzet romlana.

A miniszter szerint a menekültválság, amely az ukrajnai orosz invázió következtében tört ki, nem jelentette a koronavírus-fertőzések számának növekedését, annak ellenére, hogy február 24. óta több mint 2 millió menekült érkezett Lengyelországba. "Mind a nemzetközi helyzet, mind az előrejelzések pozitívak" – mondta Niedzielski. "Április végére a fertőzések és a kórházi kezelések további csökkenésére számítunk".

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez