Kína újra nyitva a külföldiek számára

Sky Travel | 2023.01.09. | Hírek

A 2020-as járványügyi szigorítás óta először nyitotta újra kapuit hétfőn Kína az országba érkező turisták előtt.

"A kínai hatóságok döntése értelmében 2023. január 08-tól általános jelleggel lehetséges a beutazás a Kínai Népköztársaság területére, a kínai külképviseletek valamint a kínai bevándorlási hivatal újraindítja a kínai vízumok és tartózkodási engedélyek rendes kiadását és hosszabbítását külföldiek részére. A beutazás feltétele az érvényes útlevél és kínai vízum, eleget kell tenni az előzetes tesztelési kötelezettségnek, továbbá előzetes regisztráció szükséges" - írja honlapján a külügyminisztérium Konzuli Szolgálata.

Az érkezőknek nem kell karanténba vonulniuk, de az utazást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív PCR-tesztre viszont továbbra is szükség lesz a belépéshez. A teszteredmény önmagában nem jogosít fel az országba történő belépésre, a beutazáshoz előzetes regisztráció is szükséges, mely során az utazónak nyilatkoznia kell a PCR teszjének eredményéről.

A portál arról is tájékoztat, hogy a Hongkongba történő beutazáshoz 3 év feletti személyeknek a Hongkongba megérkező repülőjárat tervezett felszállási idejétől számított 24 órán belüli negatív RAT (rapid antigen test) teszttel kell rendelkezniük. (A nevet és a tesztelés időpontját rá kell írni a tesztre és az erről készült fényképet 90 napig meg kell őrizni.

Makaóra történő beutazáshoz 72 órán belüli negatív PCR tesztre van szükség. A belépést követő 5 napon RAT teszt elvégzése szükséges.

 

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez