Két új szállodát nyit a Marriott Horvátországban

Sky Travel | 2022.10.05. | Hírek

Szeptember végén négynapos tanulmányúton ismerkedhettek Horvátország turisztikai látnivalóval és az ottani Marriott-szállodákkal magyar utazási irodások a Marriott International Magyarország és Délkelet-Európa országaiért felelős képviselője szervezésében.

 

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a regionális turizmus, mivel ezek az utak biztonságosabban tervezhetőek, mint a repülővel elérhető desztinációk – a folyamatosan növekvő repülőjegyárak és a menetrendi változtatások miatt. Mind Horvátország, mind a Marriott International szempontjából fontos, hogy a magyar utazásszervezők naprakész információkat kapjanak a desztinációról és a Marriotthoz tartozó szállodákról – mondta lapunknak a tanulmányutat szervező Balsai Brigitta, a Marriott International Magyarország és Délkelet-Európa országaiért felelős képviselője.

 

A horvátországi tanulmányút során a Marriotthoz tartozó egységek közül a Sheraton Zagreb, a Westin Zagreb és a spliti Le Meridien Lav szállodákkal ismerkedhettek meg a magyar utazási irodák képviselői. A Horvát Idegenforgalmi Közösség támogatásával egynapos kirándulást tettek a résztvevők az ország egyik egyedülálló természeti kincséhez, a Plitvicei-tavakhoz.

 

Horvátország GDP-jének 27 százalékát adja a turizmus, és Magyarország a fő küldőpiacai között szerepel. A Marriott International már most is több szállodával van jelen Horvátországban, olyan márkákkal, mint a Sheraton, a Westin és a Le Meridien. Jelenleg is két további szállodafejlesztésük van folyamatban: Vis sziget Kozmina városában egy 133 szobás, új építésű Autograph Collection megnyitása várható a közeljövőben, majd 2023 elején nyílik az új AC Hotel Split 214 szobával, mely iránt már most is hatalmas az érdeklődés  – tudjuk a képviselőtől.

 

Balsai Brigitta kiemelte hogy az AC Hotel mellett a Marriott többi horvátországi egysége – Sheraton Zagreb, Westin Zagreb, Le Meridien Lav, Split, Sheraton Dubrovnik – is fogadja a csoportos lekéréseket.

 

forrás:(turizmus.com)

Vissza a hírekhez