Két oltással is májusig marad érvényes a védettségi igazolvány

Sky Travel | 2022. 02. 10. | Hírek

A korábbi döntéssel ellentétben, két oltással május 1-jéig lesznek érvényesek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

Sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szavai szerint a hosszabbítás szinkronban van az EU-s oltási igazolványok átlagos 270 napos érvényességével.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható.

A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Korábban megírtuk, hogy február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolványEredetileg a kormány azt a döntést hozta, hogy az igazolvány a második oltást követő 6 hónapig érvényes, ezután az érvényesség a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez