Két év után Mongólia is megnyitotta határait az oltottak előtt

Sky Travel | 2022. 02. 21. | Hírek

Mongólia két év után újra nyitva áll a nemzetközi utazások előtt, miután a kormány narancssárgáról sárgára változtatta a járványkészültség kódját.

Két év bezárkózás után Mongólia megnyitotta határait a teljesen beoltott külföldi látogatók előtt – adta hírül a mongol állami média a France24.com szerint.

Mongólia a világ egyik legszigorúbb koronavírus elleni védekezését hajtotta végre a járvány kezdete óta, nagyrészt lezárta a határait és számos zárlatot rendelt el, amelyek igencsak súlyosan érintették a gazdaságot. A hárommilliós országban százezreknek kellett szembenézniük a foglalkoztatás bizonytalanságával.

A Montsame mongol állami hírügynökség hétfőn bejelentette, hogy a kormány narancssárgáról sárgára változtatta a járványkészültség kódját, ami azt jelenti, hogy feloldották az üzleti tevékenységre vonatkozó összes korlátozást.

Luvsannamsrai Oyun-Erdene mongol miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy „a határokat teljesen megnyitják a nemzetközi utazások előtt”. Az ország immár nyitva áll a teljesen beoltott turisták és befektetők előtt, „az állam pedig megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az üzleti és turisztikai céllal érkezők biztonsága garantálva legyen”.

Oyun-Erdene elődje tavaly mondott le egy botrány miatt. Az történt ugyanis, hogy egy koronavírusos anyát és újszülött gyermekét a mínusz 25 fokos hidegben pizsamában és papucsban szállították át a járványügyi központba.

Egy agresszív oltási kampánynak azóta sikerült rendeznie az állapotokat, a Montsame szerint a felnőtt lakosság 92 százaléka teljesen be van oltva, és több mint fele az emlékeztető oltást is megkapta.

A WHO adatai szerint Mongólia 885 ezer koronavírusos megbetegedést és több mint kétezer ezzel összefüggő halálesetet regisztrált a járvány kezdete óta.

 

A maszkviselésre, távolságtartásra és kézfertőtlenítésre vonatkozó ajánlások továbbra is érvényben maradnak Mongóliában.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez