Két év után ismét látogatható Hollandia virágoskertje

Sky Travel | 2022. 03. 30. | Hírek

Tavaly ősszel 7 millió hagymásvirágot ültettek el a Keukenhof kertészei, hogy most legyen miben gyönyörködniük az oda látogatóknak - írja a Volkskrant.

A március 24-én újranyitott Keukenhof, Hollandia egyik elsőszámú turistalátványossága, ahol kacskaringós utakon barangolhatunk a tulipánok, nárciszok, jácintok, krókuszok, fürtös gyöngyikék tengerében.

A szezonálisan nyitva tartó virágbirodalomban a cseresznyefavirágzás felemelő élményét is átélhetik a látogatók. A park az elmúlt két év nagy részében a járványügyi intézkedések miatt zárva tartott, ami 10 millió eurós bevételkiesést eredményezett a költségvetésben. A létesítménynek források híján a felújítási munkálatokról le kellett mondania, de 40 kertészük még a múlt évben elültette a 7 millió virághagymát, amelyek a következő 8 hétben virágoznak majd. Ez a világszerte egyedülálló látványosság várhatóan 700 ezer látogatót csalogat majd a parkba.

A 2019-es rekordévben 1,5 millió látogatót vonzott a tavaszi virágözön Keukenhofba, ami azt jelenti, hogy az idei várakozások kevesebb, mint a felét teszik ki a "bezzegév" látogatószámának. Az óvatos tervezést az adja, hogy az óriáskert vendégeinek 80 százaléka külföldről érkezik, és a beutazó forgalom - hasonlóan egész Európához - Hollandiában sem állt helyre a pandémia visszaszorulásával, a turizmus újjáéledését pedig tovább nehezíti a február végén kitört orosz-ukrán háború. Bart Siemerink igazgató szerint azonban éppen abban rejlik Keukenhof "varázsereje", hogy évről-évre páratlan mesevilágba képes repíteni az embert, ahol néhány órára a világ összes gondjáról megfeledkezhet. Ez manapság pedig Siemerink szerint különösen jól jön.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez