Kedvező árakkal várja Berettyóújfalu megújult fürdője a vendégeket – podcast

Sky Travel | 2023.06.10. | Hírek

Több mint 3,5 milliárd forintos fejlesztés eredményeként sokoldalú kínálatával felkerült a hazai turizmus térképére a berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand és Termálfürdő, sőt a határon túlról is sok vendéget várnak. A beruházásról és a várakozásokról Zámbori Péter igazgató mesélt.

Zámbori Péter, aki a Magyar Fürdőszövetség alelnöki posztját is betölti, egy éve került a Bihar Termálliget Strand és Termálfürdő élére. Mint a Trend FM Turizmus.com című műsorában hangsúlyozta, a fürdő a második vonalbeli, regionális jelentőségű fürdőkomplexumok között kiemelkedő adottságokkal rendelkezik, gyógyvize Hajdúszoboszlóéval megegyező összetételű. A minap átadott beruházásnak, illetve a mögötte húzódó személetváltásnak köszönhetően mostantól jelentősen kibővülhet a vendégkör, hiszen a fürdőben a fedett uszodatér egy új termálmedencével, egy tan- és tornamedencével bővült, az emeleten pedig korszerű gyógyászati részleg kapott helyet.

A gyógyászat nem csak turisztikai szempontból fontos, régi vágya volt a helyi és régióbeli lakosságnak is, melynek eddig a 40-50 kilométerre lévő fürdőkbe kellett járnia a társadalombiztosítás által finanszírozott kezelések igénybevételéért. Az első napok biztatóan alakultak, a sportolók máris birtokba vették a sportuszodai részt, a gyógyászat pedig az utolsó engedélyekre vár, és hamarosan teljes kapacitással szolgálja majd ki vendégeket. Nagy az érdeklődés iskolai csoportok részéről is. Mint a szakember fogalmazott, egy fürdőnek a legjobb marketingese a napsütés, ám a fedett létesítmény kibővítésével már nincsenek olyan mértékben kitéve az időjárás szeszélyeinek, mint korábban.

A várakozásokról szólva elmondta, hogy a további tervek között két szálláshely létesítése is szerepel. A kemping földmunkái már elindultak, illetve egy szállodafejlesztés is küszöbön áll. Erre azért van szükség, mert ma a vendég már elvárja, hogy papucsban és fürdőköntösben sétálhasson át a gyógyászatra, vagy úszni, szaunázni. Berettyóújfalu erre is alkalmas lesz.

A fürdő további nagy pozitívuma, hogy nagyon barátságosak az árai. A zónásjegyár-struktúráról bővebben hallhatnak a podcastban. A digitalizációt alkalmazva a zónákat karszalaggal és QR-kóddal, illetve kártyákkal oldották meg, ezzel személyre is lehet szabni a szolgáltatáscsomagokat. Online jegyértékesítés is elérhető, ami meggyorsítja majd a beléptetést a nyári szezonban. Szó esik az árak általános emelkedéséről is, amely az üzemeltetést is érinti, de igyekeznek ezeket a pluszköltségeket nem áthárítani a vendégekre – mondta az igazgató.

A jelenlegi legfontosabb témák közé tartozik az energiahatékonyság és a munkaerőkérdés. A fejlesztés eleve energiahatékony technológiával készült el, geotermikus energiával, a termálvíz hőjével látják el szinte a teljes épület működtetését. A projekthez kapcsolódóan napelemes rendszert is elhelyeztek, amely a jelenlegi áraknál már két-három év alatt megtérül.

A nyarat illetően Zámbori Péter optimista, szeretnének jó szezont zárni nyár végén. Bízik benne, hogy Berettyóújfalu új fürdőjére sokan lesznek kíváncsiak, felkeresik és kipróbálják sokoldalú szolgáltatásait.

Vissza a hírekhez