Kanada még ebben a hónapban enyhít a beutazási korlátozásokon

Sky Travel | 2022. 02. 22. | Hírek

A teljesen beoltott utazóknak február végétől nem lesz szükségük PCR-tesztre ahhoz, hogy beléphessenek Kanadába, miután az ország bejelentette a határkorlátozások "fokozatos enyhítését."

Február 28-tól a teljesen beoltott utazók a járatuk indulása előtti napon elvégzett koronavírus antigén gyorstesztet is felmutathatnak a 72 óránál nem régebben elvégzett molekuláris teszt mellett a beutazáshoz – írja a TTG.

Az otthon elvégzett antigén tesztek "nem elegendőek" a beutazás előtti szabályok teljesítéséhez, azokat "laboratóriumnak, egészségügyi intézménynek vagy távegészségügyi szolgáltatásnak" kell hitelesítenie. A teljesen beoltott felnőttekkel együtt utazó 12 év alatti gyermekek továbbra is mentesülnek a karantén alól.

Kanadába érkezéskor az utazókat szúrópróbaszerűen kiválaszthatják egy újabb vizsgálatra, de az eredmény megérkezéséig nem kell karanténba vonulniuk.

A kanadai hatóságok szerint a közelmúltbeli járványügyi adatok azt mutatják, hogy az omikron variáns  kanadai hulláma már túljutott a csúcspontján, ezért itt az ideje, hogy "a koronavírus hosszú távú kezelésének fenntarthatóbb megközelítése felé mozduljunk el," vagyis enyhítsenek a beutazási feltételeken a beoltott utazók számára.

A nem beoltott utazóknak továbbra is tesztet kell végezniük érkezéskor, illetve a nyolcadik napon, és 14 napig karanténban kell maradniuk.A nem beoltott külföldi állampolgárok nem léphetnek be Kanadába, kivéve, ha mentességre jogosultak.

Február 28-án az enyhítésekkel összhangban a Transport Canada feloldja a jelenlegi repülési korlátozásokat, és valamennyi kanadai repülőtéren engedélyezi a nemzetközi személyszállító járatok fogadását.
 
(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez