Júniusban ismét retró hangulat költözik Opatija utcáira

Sky Travel | 2023.05.08. | Hírek

A The Beatles, a Depeche Mode és David Bowie dalai horvát bandák előadásában, világszínvonalú zenészek, valamint hajnalig tartó buli a legnagyobb disco gömb alatt - ezek fémjelzik az idei RetrOpatija rendezvényt, amely során a város három napon keresztül a zene aranykorába repít.

Június utolsó hetében visszatér a legőrültebb retro-buli a horvát tengerparton - tájékoztat Opatija város Idegenforgalmi Közössége, amelynek szervezésében június 22-től 24-ig tartják meg a RetrOpatija zenei és divatnosztalgia rendezvényt, a jó zene és a remek szórakozás szerelmeseinek legnagyobb örömére.

A zene aranykora - amikor a rádióállomásokat a rockabilly, a rock&roll, a disco és a boogie uralta, és a táncparkettet a helyi Travolták népesítették be - újra életre kel egy fantasztikus esemény keretében, amely az egész várost színpaddá varázsolja, a látogatókat pedig egy önfeledt óriási bulira invitálja. Ez idő alatt az opatijai üzletek, éttermek, kávézók kirakatai az elmúlt évtizedek stílusaiba öltöznek - a húszas évek swing stílusától az őrült hetvenes és a rocker nyolcvanas évek stílusáig -, városszerte zenei programokkal, tánccal és énekléssel várják a vendégeket a teraszokon, az uszodákban, valamint június 24-én, szombaton a forgalom elől elzárt, szórakozás céljából megnyitott főutcán is.

A nagy retró buli június 22-én, csütörtökön kezdődik a Juraj Šporer Művészeti Pavilonépülete előtt, ahol három napig egymást váltják a legjobb DJ-k, zenészek és együttesek. A hangulatot számos tánccsoport fűti tovább, amelyek tánccal elevenítik fel a zene aranyéveit.

A város tucatnyi helyszínén számos kiváló zenekar, DJ és tánccsoport lép fel, akik a különböző zenei időszakokból merítenek. A RetrOpatija három napja alatt a Horvát Hírességek Sétánya ad otthont a Retro vásárnak és a Retro Art Cornernek, a színvonalas zenéről pedig DJ-k és a The Messengers, a Pacha Mamma, a Dellboys és a Techno Vikings zenekarok gondoskodnak.

A RetrOpatija program fénypontja június 24-én, szombaton lesz, amikor a város összes színpada egy zenés történetben kapcsolódik össze, amely a Nyári Színpadon, a szabad égés a legnagyobb disco gömb alatt egy hajnalig tartó buliban csúcsosodik ki. A "szombatesti láz" 23 órakor kezdődik és akkor ér véget, amikor a legkitartóbbak is elhagyják a táncparkettet.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez