Jégdisco, karácsonyi pulcsis futás, meseváros: hamarosan nyit a Debreceni Advent

Sky Travel | 2023.11.15. | Hírek

A Debreceni Advent karácsonyi vására 2023. november 25. és december 23. között várja a látogatókat: ünnepi forgatag, vásári fogások, adventi programok, gyerekkuckó és meseváros, karácsonyi hütte és jégpálya szórakoztatja a karácsonyi közönséget.

A Debreceni Református Nagytemplom előtti és belvárosi karácsonyi vásáron a sétány fényei, régi-szeretett és új fényinstallációi – a gömb, a szarvasok, a szán vagy a fényfa, a Dósa nádor téri Neopac fény-karácsonyfa és az új, fényekbe öltöztetett meglepetés installációk-, továbbá a hatalmas fenyő mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézelődők ráhangolódjanak a közelgő, meghitt ünnepre.

Minden hétvégén szabadtéri programok várják a vásárba látogatókat. Több mint 120 programmal találkozhat a közönség a belvárosban, míg a DEMKI és a Debreceni Karitatív Testület zenés műsorokkal és kézműves foglalkozásokkal várja a családokat az Adventi Kuckóban.

December 2. és 6. között a Mikulás is megjelenik a Debreceni Adventen, és a Kuckóban fogadja a gyerekeket. Az Adventi Kuckó mögötti területen pedig Meseváros épül: a mézeskalács házikó, a téli templom és a diótörők varázslatos világa ejti ámulatba a gyermekeket és a szüleiket.

A Kölcsey Központban gyerekprogramok és nagyszabású adventi koncertek várhatóak. A Bényi Galéria ART SELECTION vásárral egybekötött csoportos kiállításán 23 művész festményeiből, nyakékeiből és iparművészeti munkáiból lehet válogatni a közönségnek.

 

Jégpálya és jégdisco

Idén is 750 négyzetméteres jégpálya szolgál szórakozásként a téli sport szerelmeseinek november 25-től egészen január 7-ig. A koripálya 1.200 Ft-os belépőjeggyel vehető igénybe, továbbá tanítási napokon reggel 8 és délután 14 óra között az előre regisztrált iskolák diákjai ingyenesen korcsolyázhatnak. Minden szombaton különböző tematikájú, karácsonyi hangulatú zenékkel várják a DJ-k a jégdisco-k látogatóit, ahol meglepetés látványelemek várhatóak.

Január 7-éig a karácsonyi dekorációjú, otthonos hangulatú Hüttébe lehet betérni és megmelegedni, meginni egy teát, forró csokoládét vagy forralt bort, kipihenni a korizást, a vásári nézelődést.

Közösségépítés, sport és jótékonyság

A Debreceni Advent sportos életmódot hirdető és nemes célokat szolgáló eleme a jótékonysági Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás, a Bakancslista Magyarország vezetőjével, Galambos-Parti Reginával közösen szervezve. A nagy sikerű budapesti kezdeményezéssel párhuzamosan, december 9-én harmadik alkalommal Debrecenben is elrajtol a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás.

A jótékonysági futás célja a közösségi sport népszerűsítése mellett a Debrecenben és vonzáskörzetében élő rászoruló, hátrányos helyzetű családok és gyermekek karácsonyának szebbé tétele. A felajánlott adományokat a Debreceni Karitatív Testület munkatársain keresztül juttatják el a szervezők a családoknak

 

A város arcai – akik inspirálják a debreceni közösséget

A Debreceni Advent idején több méter magas falra kerülnek fel kivetített portréfotók azokról a debreceni vagy debreceni kötődésű emberekről, akiket a közönség jelölt, és a zsűri kiválasztott. December 2-ától, minden adventi szombaton 17 és 19 óra között a 40 inspiráló személy fotója Debrecen egyik legjobb legforgalmasabb részén, a Csapó utca 1. szám alatti épületen köszön vissza.

A vásár kereskedői és vendéglátói mindennap reggeltől estig várják a látogatókat. További információk és programok a Debreceni Advent honlapján találhatóak.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez