Jaj, ezeknek az engedély nélkül épült luxusüdülőknek!

Sky Travel | 2022.10.23. | Hírek

Legalább 70 luxusüdülőt foglalt le a koszovói rendőrség a koszovói Brezovica síközpont területén, mert a gyanú szerint a tulajdonosok megvesztegetéssel jutottak építési engedélyhez - jelentette a Koha Ditore című pristinai napilap pénteken.

A Koszovó és Észak-Macedónia határán fekvő Sar-hegység Nemzeti Parkban a beszámoló szerint számos fát kivágtak, hogy a helyükre többemeletes villákat építsenek azok számára, akik üdülni szeretnének, illetve kihasználni a közeli síelési lehetőségeket. Ezeket a luxusingatlanokat foglalta le a rendőrség, mert a gyanú szerint tulajdonosaik legalább kétmillió eurót fizettek a helyi hivatalnokoknak azért, hogy építési engedélyt kapjanak az erdőkkel és tengerszemekkel teli nemzeti park területén.

A rendőrség tájékoztatása szerint 30 embert vettek őrizetbe eddig, főként vállalkozókat és közszolgákat, de a vizsgálat még nem zárult le, további 70 gyanúsított után folyik a nyomozás. Ez a legnagyobb rendőrségi akció azóta, hogy másfél éve miniszterelnökké választották Albin Kurtit, aki harcot hirdetett a korrupció és a szervezett bűnözés ellen.

 

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez