Izrael eltörölte a beutazók tesztkötelezettségét

Sky Travel | 2022. 05. 23. | Hírek

Sem a beutazás előtt, sem érkezés után nem kell már tesztelnie egy Izraelbe utazónak sem, és a karanténkötelezettséget is eltörölték május 21-től.

Izrael május 20. éjféltől (május 21-re virradóan) eltörölte mind a beutazás előtti, mind a landolás utáni tesztkötelezettséget – adta hírül honlapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata.

Ezzel együtt a beutazást követő karanténkötelezettség is teljes egészében eltörlésre került.

Az Izraelbe beutazóknak (állampolgárságtól, kortól függetlenül egységesen) az oda tartó repülőgép indulását megelőző nem több mint 48 órán belül továbbra is ki kell tölteniük az „entry clearance form” dokumentumot.

Izrael január 9-től nyitotta meg határait az oltott külföldiek előtt, amit  március 1-jétől kiterjesztett az oltatlan (vagy védettnek nem minősülő) külföldi utasokra is negatív PCR-teszt bemutatási kötelezettsége mellett (oltottságtól és kortól függetlenül), ezt május 10-től antigén tesztre enyhítették.

Izrael április 23-án eltörölte a kötelező beltéri maszkhasználatot, jelenleg már csak az egészségügyi intézményekben és a légi közlekedés során kötelező maszkot hordani.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez