Irány Esztergom!

Sky Travel | 2022.10.20. | Hírek

Itt egy itiner arra az esetre, ha van egy napunk, hogy felfedezzük a Dunakanyarban található város legjobb helyeit.

Itt egy itiner arra az esetre, ha van egy napunk, hogy felfedezzük a Dunakanyarban található város legjobb helyeit.

Az ősz a kirándulások, túrák, városnézések évszaka, amikor a természet csodás színekben pompázik. Az ország egyik legszebb helye, a Dunakanyar is különösen gyönyörű ilyenkor, érdemes célpontként kitűzni a hétvégére. Egyik legkülönlegesebb városa Esztergom. Most összeállítottuk a tökéletes útvonalat, hogy biztosan ne maradjon el egyik látványos helyszíne sem.

 

Az Esztergomi Bazilikától a Váron át a Kis-Duna Sétányig átitatja sétánkat a történelem, a nap tökéletes lezárásaként pedig a 42 Restaurant&Bar-ban vacsorázhatunk.

Lenyűgöző épületek, kellemes séták, történelmi látnivalók

Ha Esztergomról van szó, természetesen nem maradhat el a Bazilika meglátogatása. Magyarország legmagasabb épületének, Európa harmadik legnagyobb bazilikájának kupolájából csodálatos látvány tárul a szemünk elé. Az épület belsőjét is hosszan lehet csodálni, felfelé tekintve a mennyezeti freskók részleteiben elveszni.

A Bazilikától az Esztergomi Vár felé vesszük utunkat. A Várhegyre felvezető út könnyed gyalogtúra, de akár egy kis ösvényen körbejárva kívülről is meg tudjuk nézni a szakadékos oldalfalakkal határolt várat.

A következő állomás a Fájdalmas Szűz-kápolna, amely a Szent Tamás-hegy tetején található, és egy barokk stílusú kálvária vezet fel hozzá. A vártól a kápolnához könnyedén, tíz percnyi séta után odaérhetünk.

A kápolnától a Duna mellékágának partjára kanyarodunk le, a Kis-Duna Sétányra, amely Esztergom Királyi városrészén halad, egészen Vízivárosig. Jellegzetességét, a sétány fölé borulú platánsort több mint száz évvel ezelőtt, 1910-ben ültették.

A romantikus hangulatú sétányról aztán Esztergom főterére indulunk. A főként műemlék épületekkel szegélyezett Széchenyi tér fesztiválok, színes rendezvények, gasztroesemények gyakori színhelye, így a városnézés mellett további kültéri programokra is számíthatunk itt.

Ha gyerekekkel tervezzük megtekinteni a város nevezetességeit, izgalmas program lehet számukra az Esztergomi Városnéző Kisvonat is, amely akárcsak városnéző túránk, szintén a Bazilikától indul, és egészen Párkányig elvisz minket. A Kisvonat a Bazilika főbejáratához érkezik vissza, így innen folytathatjuk is a városnézést, indulhatunk tovább a vár felé.

Egy tökéletes nap tökéletes zárása: 42 étterem

A Dunakanyar fővárosában töltött napunkat a 42 Restaurant & Barban zárhatjuk.

Az Esztergom szívében található étterem konyháját nem az eddig megtanult sémák, technikák, bevált módszerek határozzák meg. Fogásaikat a világ aktuális rezdüléseire reagálva alkotják, 7 fogásos menüsoruk valódi élmény.

A 42 Restaurant & Bar egy filmben meséli el filozófiáját. Mutatjuk:

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez