Ingyenes városfelfedező játékkal járhatjuk be Budapestet

Sky Travel | 2023.10.27. | Hírek

A főváros 150. születésnapja alkalmából változatos programokkal, szabadidős lehetőségekkel kedveskedik a városlakóknak. Idén ősszel elindul a Budapest Bejáró, amelynek lényege, hogy újra felfedezzük Budapest értékeit, megismerjük helytörténeti érdekességeit.

A Budapest Bejáró projekt célja a fővárosi épített örökség és helytörténeti érdekességek feltárása és bemutatása a város lakói számára. A várost új perspektívából, egyes városrészeket sétaútvonalakba illeszthető, kulturális-építészeti örökségi pontok kijelölésén keresztül szeretné megmutatni a budapestieknek a főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A projekt saját honlapot is kapott, bővebben innen lehet tájékozódni.

A séták kezdőpontja egy-egy fontos használati helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a JCDecaux és a BKK biztosít a sétálóknak.Az állomásokat a Magyar Sétaszövetség tagjai közösen, saját szakmai tapasztalataikra és városismeretükre építve választották ki.

 

A budapesti kirándulást nemcsak a látvány és az új, izgalmas helyszínek teszik érdekessé. A séták elengedhetetlen kelléke a Budapest Bejáró feladványfüzet, amely már letölthető a honlapról, de október 25-től a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti Pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön, a BKK Ügyfélközpontokban is átvehető. A nyomtatott füzetben a rejtvény megértéséhez és több esetben magához a megoldáshoz is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek tartoznak. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges. Aki végigjárja mind a 20 bázispontot, és kitöltve visszaküldi a füzetet, városélmény nyereményben részesül.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez