II. Erzsébet emléke előtt tiszteleg az idei tátrai jégcsoda

Sky Travel | 2023.11.20. | Hírek

Tizenegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Magas-Tátra legnépszerűbb téli látványossága, a Tátrai jégtemplom.

November 17-én avatják fel a Tarajkán a jégtemplomot, amelyet idén a londoni Westminsteri apátságról mintáztak.

Lukáš Brodanský, a Tátrai jégtemplom menedzsere a megnyitó kapcsán elmondta: II. Erzsébet királynő 2008. október 24-én látogatott el a Tarajkára, az idei jégtemplomot a tavaly elhunyt brit uralkodó emlékére és utódja, III. Károly király tiszteletére emelték.

Nigel Baker, az Egyesült Királyság szlovákiai nagykövete egyúttal egy, a királynő látogatásáról megemlékező emléktáblát is felavatott.

A Tátrai jégtemplom átadása hagyományosan a téli szezon szimbolikus megnyitója a Magas-Tátrában. A látványosság főépítésze idén is Adam Bakoš volt, akinek a vezetése alatt Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Németországból származó faragók dolgoztak. A látogatók, mielőtt belépnének a kupolába, egy fotókiállítást is megnézhetnek II. Erzsébet látogatásáról.

A Tátrai jégtemplom része egy kiállítás is, amelyen brit koronaékszerek kicsinyített mását csodálhatják meg a látogatók.

A jégtemplom 225 tonna jégből készült, az építők összesen 1800 jégblokkot használtak fel. Az építmény 11 és fél méter magas, a kupola átmérője 25 méter.

A Tátrai jégtemplom 2024. április 14-ig, minden nap látogatható, a belépés ingyenes. Az építmény  tizenkét zenei rendezvény helyszíne lesz a szezon folyamán.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez