Idén már szélesebbre tárhatja ajtaját Spanyolország a turisták előtt

Sky Travel | 2022. 02. 25. | Hírek

Spanyolország turizmusa valószínűleg jelentősen fellendül az idén, hacsak nem jönnek újabb variánsok. Addig is az ágazat fenntartható fejlődéséhez szükséges hosszú távú megoldások meghatározása és végrehajtása is sürgető feladat.

A látogatószámok 2021 ősze óta folyamatosan emelkednek az omikron és az Európai Unió-szerte gyorsan változó beutazási korlátozások ellenére. Ez a kép 2022-ben várhatóan tovább javul, mivel a világ egyik leglátogatottabb országa folyamatosan tesz lépéseket a beutazás megkönnyítése érdekében – mutat rá hírlevelében a VIMOSZ.

Az egyik legnépszerűbb nyaralódesztináció egyre szélesebbre tárja az ajtót a családi utazások előtt a következő tavaszi és nyári szezonban. Mostantól már a közvetlenül az Egyesült Királyságból utazó 12 és 18 év közötti gyermekeknek nem kell teljes körű oltást kapniuk a Spanyolországba való belépéshez, ehelyett negatív PCR-tesztet mutathatnak be.

Az Európai Unió gazdaságélénkítési alapjaiból Spanyolország 3,4 milliárd eurót fektet csak az ágazatba, és több mint kétmilliárdot fenntarthatósági projektekre fordít.

Olyan turisztikai modellt kívánnak biztosítani, amelynek révén minden egyes Spanyolországba érkező látogató pozitív hatást gyakorol a környezetre, a helyi közösségekre és a gazdasági fenntarthatóságra.

Az előrejelzések szerint a járvány előtti szint több mint 80%-át fogja elérni idén a spanyol turizmus, és a fellendülés április körül kezdődik majd.

Mivel az országban vannak olyan úti célok, amelyek egész évben elérhetőek, mint például a Kanári-szigetek és Costa del Sol egyes részei, látható, hogy a fellendülés minden hónapban egyre erősebb. 2022 januárjában már több mint 80%-os volt a növekedés a nemzetközi érkezések tekintetében.

A szállodai beruházások 2021-ben elérték a 3,19 milliárd eurót, ez 35%-kal haladja meg a 2019-es szintet és háromszorosa a 2020-as adatoknak – derül ki a Christie & Co legfrissebb jelentéséből.

Ez azonban még mindig messze van a 2017-es és 2018-as számoktól, amelyek 3,9 milliárd, illetve 4,86 milliárd eurós beruházásokat regisztráltak.

A városi szektorban Barcelona, és kisebb mértékben Madrid adja a legtöbb beruházást, míg az üdülési szegmensből a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek emelkednek ki.

A befektetések földrajzi vonatkozása jelentős változásokon ment keresztül, a hazai tőke visszanyerte a 2020 során elvesztett jelentőségének egy részét, a teljes befektetett volumen 42%-át, ami 55%-kal több, mint az előző évben, amikor ez az arány 27%-ot ért el.

 

Különösen jelentős az amerikai (18%) és a kanadai (14%) tőke. A szakértők szerint 2021 a turizmusfellendülés kezdetének, a szállodai beruházások növekedésének, a portfólióügyletek visszatérésének éveként marad emlékezetes.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez