Idegenforgalmi adót vezet be Valencia az év végétől

Sky Travel | 2023.01.24 | Hírek

A spanyolországi Valencia régió idegenforgalmi adót készül bevezetni ez év végétől, az adóból befolyt bevételekből fenntartható turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg.

Várhatóan 2023 végétől idegenforgalmi adót vezet be a spanyolországi Valencia régió. Az adót egész Valencia autonóm közösségben – beleértve az azonos nevű várost is – meg kell majd fizetniük az ott megszálló látogatóknak. Az adó mértéke a választott szálláshelytől függ majd, 50 cent és 2 euró között lesz személyenként és éjszakánként – írja a check24.de a FVW híre alapján.

Az adó megfizetése alól mentességet kapnak a 16 éven aluli gyerekek, a földközi-tengeri régióban egészségügyi okokból tartózkodó utazók, valamint azok a látogatók, akik háború vagy hasonló konfliktus elől menekültek Valenciába.

Az adóból befolyt bevételeket – becslések szerint évi 30 millió eurót – fenntartható turisztikai fejlesztésekre fordítják majd.

Valencia nem az egyedüli spanyol régió, amely idegenforgalmi adót fizettet a turistákkal. Ibizán, Mallorcán és Menorcán már 2016 óta létezik hasonló adóteher, amelyet ugyancsak a szálláshely típusától függő összegben kell megfizetni. Katalóniában, ahol 2012 óta fizetnek a látogatók idegenforgalmi adót, attól is függ a kötelezettség mértéke, hogy a szálláshely Barcelonában vagy azon kívül található.

(forrás: turizmus.com) 

Vissza a hírekhez