Hosszútávban gondolkodik az Ethiopian Airlines, újabb bővítést jelentettek be

Sky Travel | 2023.11.21. | Hírek

Az Ethiopian Airlines Group szándéknyilatkozatot írt alá a Dubai Airshow-n 11 darab Airbus A350-900-as vásárlására, míg további 6 gépre opciós jogot kötött.

A légitársaság a megállapodással tovább erősíti pozícióját az A350-es piacon: teljes megrendeléseinek száma 33-ra emelkedik.

Az A350 a világ legmodernebb szélestörzsű repülőgépe, amely a 300-410 üléses kategóriában, a rövid- és hosszútávú járatokon is a legjobb hatékonyságot biztosítja. Áramvonalas kialakításának, újgenerációs motorjának és könnyűsúlyú anyaghasználatának köszönhetően repülés közben 25 százalékos megtakarítás érhető el mind az üzemanyag-felhasználás, mind a CO₂-kibocsátás terén, zajterhelése pedig 50 százalékkal kisebb a korábbi modellekéhez képest – írja közleményében a légitársaságot Magyarországon képviselő AVIAREPS Kft.

Az Ethiopian Airlines jelenleg 20 darab A350-900-as gépet üzemeltet, a további gépek érkezésével pedig Afrika legnagyobb A350-es légitársasága lesz.

A megállapodás aláírására a Dubai Airshow-n került sor, amelynek kapcsán Mesfin Tasew, az Ethiopian Airlines Group vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ügyfélközpontú légitársaságként különösen izgatottan vártuk, hogy a 11 darab Airbus A350-900-as gépre szóló kötelezettségvállalásunkat aláírjuk. A flottabővítéssel a jövőben még kényelmesebb és még emlékezetesebb fedélzeti élményt tudunk biztosítani az utasainknak a csendes kabinokkal és hangulatvilágításokkal."

„Az Ethiopian Airlines nagyszerű példa arra, hogyan lehet kihasználni az A350-es kivételes értékeit és Etiópia egyedülálló földrajzi helyzetének előnyeit a hosszútávú járatok során. Nagyon örülünk annak, hogy a közös munka tovább folytatódik cégeink között, és a megállapodással bővül az Ethiopian Airlines flottája" – tette hozzá Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi vezérigazgatója.

 

A Dubai Airshow-n flottabővítést jelentett be az Emirates és az airBaltic is.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez