Holdfénytúra, éjszaki szánkózás, úszó adventi koszorú – Karintia már a télre készül

Sky Travel | 2023.10.20. | Hírek

Ugyan tavai miatt inkább nyári desztinációként ismert, különleges éghajlata és hegyei tökéletes téli úti céllá teszik Karintiát, ráadásul nemcsak sportokkal, de síelés utáni programokkal is várják a látogatókat. Budapesten mutatta be téli ajánlatait Ausztria legdélibb tartománya.

Magyarország kiemelten fontos küldőpiac Ausztria számára, hiszen a nyár folyamán a látogatók 20 százaléka innen érkezett hozzájuk – mondta el köszöntőjében Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung magyarországi irodájának vezetője a Sunhill Bistróban tartott sajtótájékoztatón.

Emiatt a téli szezonnak is bizakodóan vágnak neki, remélik hogy sokan választják majd téli vakációjuk, síutazásaik célpontjaként Ausztriát. Kiemelte, hogy annál könnyebb a dolguk télen, minél több a hó – sajnos tavaly az enyhébb időjárás nem kedvezett a havas sportoknak.

 

Nem csak nyári úti cél

Karintia kínálatát Elke Maidic, a Kärnten Werbung sajtófelelőse mutatta be. Elmondta, hogy Karintiában egészen a múlt hétig nyárias idő volt, a majdnem 20 fokos Wörthi-tóban még úszni is lehetett, azonban a környező hegyek tetején már megjelent a hó, így ők is elkezdtek a téli szezonra hangolódni.

Ugyan tavai miatt Karintia sokak fejében nyári desztinációként él, tekintettel arra, hogy az Alpok déli oldalán fekszik, így a hegyek miatt kiváló síelős úti cél is. A hegyvonulat elválasztja a többi osztrák tartománytól, más a klímája és a hóviszonyok is, a téli szezon nagy részében havas, de napsütötte pályákkal tudják várni a vendégeket. Kiemelte, hogy nagyszerű síkterületeik vannak, melyek közül több egy közös bérlettel is használható. A legnagyobb bérletrendszerük 24 sípályát foglal magába. A sípályák mellett a táj, a hegyek és a tavak látványa is komoly vonzóerő a tartományban.

A sajtófelelős bemutatta legújabb téli kampányukat is, melyben a téli sportok helyett igyekeznek inkább a síelés utáni (apres-ski) programokra helyezni a hangsúlyt.

 

Fine dinig a hüttében, teliholdas túrák, termálfürdőzés

Sok helyen (például a Goldecken) üvegkupola alatt élvezhetik a vendégek a karintiai táj téli látványát, miközben helyi gasztronómiai különlegességeket fogyaszthatnak. A Katschberg sípályáján a hütte azért is különleges, mert a tartományi határ keresztülvágja az éttermet. Esténként itt a 2023/24-es szezontól ráadásul fine dining ételeket kínálnak, a vacsorára motoros szánnal viszik fel a vendégeket. Villach felett, Gerlitzenen már korán reggel, a napfelkeltében élvezhetjük a kilátást, éjjel pedig a csillagos éggel és a villachi látképpel vár a hegytető. A Millstattersee-nél egy piramis alakú, kivilágított hüttében ihatunk forró italokat, vagy kóstolhatunk helyi különlegességeket.

 

Dobratsch, Karintia egyik legrégibb nemzeti parkja túrázási lehetőségekkel várja az érdeklődőket, útközben a menedékházakban egy pohár forralt bor mellett lehet megpihenni. A Weissensee-nél, Karintia „legtermészetesebb” tavánál hótaposós gyalogtúrára érdemes benevezni, itt akár napnyugta után is felmehetünk a hegyre, ahol gyönyörű látvány fogadja a túrázókat. A Saualpe különleges ajánlattal készül, itt szánkózni is lehet éjszaka, a késő estig működő sílifttel felvisz a pálya tetejére. A Falkerten pedig teliholdas túrákat tartanak, ahova a hegyi vasúttal lehet feljutni.

A karintiai advent központi helye a Wörthersee, itt egy vízen lebegő adventi koszorú várja az oda látogatókat, a vízparti épületeket pedig csodálatos fényekben pompáznak. A tóparton egy több mint 100 méteres kilátó is található (a világ legmagasabb fatornya), a lábánál pedig a karácsonyi vásár árusainak portékáiból válogathatunk.

A tartomány termálfürdői is szóba kerültek. A villachi fürdőben például különleges telihold ajánlattal várják a vendégeket: a holdfázisok figyelembevételével állítják össze a spa- és gyógykúrákat és éjszaka is nyitva tartanak. A Romerbad pedig csodás éjszakai kilátással várja a látogatókat a csillagok fényében.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez